Focacceria: Ekte italiensk focaccia

Lunsj på Focacceria på Grünerløkka var en perfekt pause i julehandelen.

Tekst & foto: Taran Hofvind

Vi har tatt turen til Grünerløkka for å teste det mange sier er Oslos beste focaccia.

Inne i det lille og koselige lokalet, setter vi oss ved vinduet og ser på alle som går utenfor. I bakgrunnen høres summing på italiensk fra de som jobber bak disken.  Her kan du nyte en rekke ulike varianter av det kjente italienske brødet, men også bestille noe av det deilige utvalget hjem til lunsj med venner, til jobb eller til større selskap.

FORLØPEREN TIL PIZZA

Focacceria beskriver det flate brødet toppet med olivenolje, forskjellig krydder og ekte italienske råvarer som en tidlig utgave av den moderne pizzaen.

Stedet tilbyr et variert utvalg topping og du kan få både milde, smakfulle varianter og noen med mer futt og styrke. De har også gode vegetaralternativer. Her vil med andre ord fleste finne noe som frister. 

Du kan blant annet få Quattro Formaggi, altså fire oster, med mozzarella, gorgonzola, parmesan og pecorino toppet med fersk fiken,  Napoli Picante med mozzarella, Napolipølse, pecorino og oliven, Boscaiola med tomat, mozzarella, villsvinsalami, aromasopp og artisjokk eller Prima vera med mozzarella, bakt tomat, aubergine, pesto, squash, parmesan.

Vi smakte på de to førstnevnte og hver bit var en fornøyelse. For undertegnede var det et høydepunkt med Quattro Formaggi, mye på grunn av de ferske båtene med fiken på toppen. Nam! 

Du kan også få ulike varianter av fylt focaccia, eller focaccia med lokk, som blir mer som en slags sandwich. 

Prisene på stykkene varierer mellom 72 til 82 kroner. Du kan også fylle en hel boks med forskjellige valgfrie stykker til 493 kroner. 

I tillegg er det mulig å kjøpe en hel focaccia, enten tradisjonell med rosmarin og havsalt til 330 kroner eller Mediterranea med tomat, oliven og timian til 389 kroner. 

Pizzadeig og ost fra Italia 

Hos Focacceria får du også kjøpt ferdig pizzadeig, tomatsaus, bøffelmozzarella og oliven rett fra Italia. Til maten kan du nyte  tradisjonelle italienske drikker som Chinotto, Crodino og Ti voglio bene. 

Her tilbyr de altså alt du måtte trenge for en vellykket italiensk aften hjemme i sofaen. 

De har åpent hver dag fra klokken 10- 16. 

Du finner Focacceria i den stille delen av markveien rett over Olaf Ryes plass. De er en del av Villa Paradiso og ligger vegg i vegg med deres lokaler på Grünerløkka. 

Psst! Hvis du har lyst på enda mer italiensk matglede, kan du sjekke ut artiklene våre om italienske spisesteder i Oslo.

📍Markveien 34