Valentinsgaver: Tips til opplevelser sammen i Oslo

Lysebu hotell (Foto: TrueStory)

Lysebu hotell (Foto: TrueStory)

Av Maren Mjelstad

Alle hjerters dag står for tur, men å finne den perfekte gave kan være vanskelig. Vi har funnet seks opplevelser i Oslo du kan gi en du er glad i. Slike opplevelser skaper gode minner, minner som varer lenger enn både roser og sjokolade vil vi påstå.

Opprinnelsen

14. februar markerer alle hjerters dag eller kjærlighetsdagen. Feiringen kan spores helt tilbake til romertiden, da det var en hyllest til gudinnen Juno. 

Selve navnet Valentinsdagen, stammer fra en eller flere kristne helgener med navnet Valentin eller Valentinus. Den mest kjente legenden skal ha det til at Valentin skulle henrettes,  ca. 270 e.Kr. Før han ble henrettet skal Valentin ha skrevet et avskjedsbrev til sin kjære Julia og undertegnet med «… fra din Valentin».

For de kreative og lekne

Kjenner du på en indre kunstner? Eller kanskje du bare har lyst til å prøve noe helt nytt. Hos Embla Keramikk kan du og kjæresten delta på et kurs (fra 3.200 kr. per person) for å lage skulpturer og figurer i leire. 

Nå tenker du kanskje “Hvordan kan leire være romantisk?”. Etter den legendariske scenen i kjærlighetsfilmen Ghost fra 1990, hvor Demi Moore og Patrick Swayze på heteste vis lager en leirskulptur sammen, var ingen i tvil om at keramikkunst kunne være romantisk. 

Nå blir nok ikke kurset hos Embla Keramikk helt likt filmen, men det er likevel en morsom gave hvor dere får med dere det dere lager som et minne fra kurset.

Mange elsker å prøve nye aktiviteter, og å utfordre seg selv. Om man er et aktivt par, kan isklatring hos Klatrekompaniet (4 700kr per person) være den perfekte opplevelsen å gi i valentinsgave. Dette er en opplevelse man vil huske i lang tid. 

Isklatringen kan foregå både utendørs i Oslo, Hemsedal og Rjukan. På kurset får man blant annet opplæring i klatreteknikk og vurdering av vær- og isforhold. Du behøver ikke noen forkunnskaper for å delta, så her står det bare på viljen.

Luksus i hverdagen

Er du en av de som har du lyst til å gi roser og sjokolade, er det mulig å oppgradere denne gaven med en weekendtur til Lysebu Hotel (fra 2 400 kr). 

Det er ikke uten grunn dette hotellet kan smykke seg med fem stjerner og strålende anmeldelser. Her blir du møtt med blomster på rommet ved ankomst, og deilig konfekt fra deres eget konditori. Om man har lyst på en rolig helg bort fra hverdagens mas og stress, og nyte en treretters middag med tilgang til et nyoppusset svømmehall, er dette plassen. 

Valentinsdagen er kanskje ikke dagen man forbinder med skitne små hemmeligheter, men hvorfor ikke ta turen og se et show hos Wallmans Oslo. (fra 795kr per person). De byr på Norges kanskje villeste middagsshow midt i hovedstaden. Her får du musikk, dans og mat samlet på ett sted. Middagen består av en fireretters sesongbasert meny, mens showet er laget og utført av profesjonelle artister og koreografer. Tenk konfetti, burlesque og cirque du soleil, sammen med god mat og hyggelig stemning. 

Du tenker kanskje at de ikke åpner på lenge grunnet pandemien? Frykt ikke! Wallmans har laget et Korona-tilpasset show som ivaretar magien og smitteverntiltakene.

Avslappet romantikk 

Om du kunne tenkt deg spafølelsen uten at det går for hardt utover lommeboken, er en badstuflåte i Oslofjorden en perfekt løsning. I opp til to timer kan du nyte en varm sauna med en kald dusj og en svømmetur i fjorden til rådighet. Du kan velge drop inn , eller ha hele badstuen for dere selv.  Vi har listet opp alternativene du har i Oslo her.

Vi kjenner alle den som har alt, eller som ikke ønsker noe spesielt. Da kan et gavekort på en kinotur være den perfekte gaven. Rungende lyd fra Dolby Atmos, store mengder popcorn og favorittskuespilleren på lerretet. Det høres ikke feil ut.

Gavekortet kan brukes nesten alle kinoer i landet, og har en gyldighet på 12 måneder fra kjøpsdato. Du velger selv beløpet på gavekortet