Tre løpeturer i Oslo

frognerparken.jpeg

Av Christoffer Boganes Vadla

Nå som det er stengte treningssenter og vår i luften er det perfekt å knyte på seg joggeskoene og ta seg en løpetur. Nedenfor finner du tre forslag til løpeturer med variert beliggenhet i byen, ulikt underlag og lengde. 

Husk å holde avstand, ikke vær for mange i følge og ta hensyn til andre mennesker, det er mange som benytter seg av turområdene om dagen. Dersom man har mulighet så anbefales det å benytte områdene utenom «rushtid», slik at man unngår trengsel.

Østensjøvannet

Dette er en naturperle på østsiden av Oslo! Det er 4,5 km rundt vannet, og turen kan forlenges med 1,4 km dersom man løper rundt Bogerudmyra. Man løper stort sett på grus hele veien, kun avbrutt av en kortere asfaltert strekning. Ved Manglerud skole finner man en bratt bakke som egner seg utmerket for bakkeintervaller. Østensjøvannet er et naturreservat og er hjem for en hel rekke ulike fuglearter, og det er båndtvang hele året. Området er derfor også populært blant fugleinteresserte fotografer.

Adkomst: Parkeringsplass ved sydenden av vannet, eller ta T-banen til Skøyenåsen eller Oppsal.

📍Østensjøvannet

Frognerparken

Her løper man midt mellom «Sinnataggen» og «Monolitten». I Frognerparken er det mange mindre stier som går på kryss og tvers og underlaget er en blanding av asfalt og grus. Den store mengden stier gjør det enkelt å variere lengden på øktene, og området egner seg godt for intervalltrening. I Vigelandsparken finner man også flere trapper som kan benyttes til trening.  

Adkomst: Kort gangavstand fra Majorstuen T-bane. Trikk eller buss til Frogner plass eller Vigelandsparken.

📍Frognerparken

Akerselva

Å løpe langs Akerselva gir en fin blanding av urbanitet og natur. Start gjerne turen nede ved Vaterlands bru for så å løpe opp til Nydalen og ned igjen. Stort sett hele strekningen løpes på en asfaltert gangvei som går parallelt med Akerselva. Turen har omtrent en lengde på 10 km, og ønsker man en lenger økt så er det muligheter for å løpe helt opp til Maridalsvannet. På vei opp mot Nydalen finner man flere bakker i ulik lengde som fungerer godt for intervalltrening. For de som ønsker å variere økten med trappetrening så kan det anbefales å stoppe ved Kunsthøgskolen i Oslo. Her finner man trapper som egner seg til eksplosive drag og spensttrening. Ønsker man å legge inn styrketrening før eller etter turen så kan man benytte seg av utegymmet nede ved Grønland T-banestasjon. Skulle man trenge en kaffepause underveis så kan Hønse-Lovisas hus ved  Beierbrua anbefales (midlertidig stengt pga koronavirus), her får man også kjøpt nystekte vafler. 

Adkomst: Ta T-banen til Grønland og gå ut ved Vaterlands Bru, så har du et fint startpunkt.

📍Akerselva