Tranen

9A88AC44-EA1E-48A7-B99F-4573E8EAD8E1-2FD54242-ECCA-4963-8700-9D2849B17417.JPG

Av Lene Myrum Haugen

På Alexander Kiellands plass finner du en perle, nemlig godt kjente Tranen. Med bakeri på dagen og pizza på kvelden, så har Tranen blitt en favoritt blant de lokale.

Bakeri og pizzeria til hver sin tid

En unik nabolagsrestaurant som har truffet blink med ikke bare et, men to konsepter. I lokalet til Tranen er det Åpent Bakeri som serverer blant annet kaffe og bakevarer fra kl. 07-16 (08-16 i helger), og Lofthus Samvirkelag som serverer pizza fra kl. 16 og utover kvelden, hele uken. 

Det minner om en fransk bistro infiltrert av oslo-hipstere, og vi digger det. Lokalet er et stort og åpent gammelt lokale, fylt med gammel mørk treverk og stilig dekorasjon. Interiøret inkluderer blant annet en discokule som skinner hele dagen. Roser på bordet og mørkt skinn gir absolutt stedet personlighet. Navnet Tranen kommer fra gatenavnet Waldemar Thranes gate hvor lokalet ligger, og brukes som et fellesnavn for dette kule stedet.

Åpent Bakeri

Åpent Bakeri har flere lokaler i byen, men ingen av disse er like. Hvert bakeri har sitt eget særpreg. De unngår å gå i “kjede-fella” der alt skal være likt, og vi liker at de tørr å vise personlighet med lokalene sine. De har et stort utvalg av sandwicher, bakverk, yoghurt, kaffe og fersk juice. 

Det er ikke rart at stedet har blitt en favoritt blant mange Oslo-boere. Med et spennede utvalg av produkter og koselige lokaler treffer Åpent Bakeri veldig bra. På Tranen har de i tillegg kjøkken, som gjør man har muligheten til bestille varme lunsj- og frokostretter! På menyen finner du blant annet amerikanske pannekaker med lønnesirup, avokado og egg-sandwich og kylling og bacon-sandwich. Digg!

Dette er et perfekt sted for å ta en lunsj med venner i helgen eller en kaffe en tidlig morgen. Uansett er det et utrolig hyggelig sted med god plass, til kafé å være. Man kan også booke bord, som kan være lurt å gjøre til helgebesøk. Om sommeren er det også uteservering hele dagen, langs Waldemar Thranes gate.

Lofthus Samvirkelag

Om kvelden lyser levende stearinlys opp lokalet! Stedet forandres fra å være en koselig kafé til å bli en hyggelig restaurant hvor du får servert pizza og vin. Menyen er fylt med råvarer som du vanligvis ikke ser på en pizza. Her får du for eksempel pizza med hvit saus, reinsdyr og granateple. Stedet har havnet på listen av våre favoritt pizzasteder i byen før, og akkurat denne kombinasjonene med reinsdyr er en fulltreffer!  

Du får velge mellom pizza med rød eller hvit saus, og flere kombinasjoner med særpreg. Alt fra klassiskere med parmaskinke til indrefilet marinert i soyasaus. Hver dag har de i tillegg en “dagens pizza” som ikke står på menyen, men som en servitør kan fortelle deg alt om. Dette er stedet for de som ønsker en god og kul pizzaopplevelse i byen. Hvis du er så heldig å ha en date er dette et supert sted å dra!

📍Waldemar Thranes gate 70