Tips til utdrikningslag i Oslo

Foto: Becky Zeller

Foto: Becky Zeller

Tekst: Ine Martine Lorentzen

Hjelp, jeg er forlover… Fortvil ikke, vi har kanskje noen gode tips på lur som du kan ta med deg i rollen som verdens beste forlover. Vi har plukket ut tolv aktiviteter man bør ta en titt på når man planlegger et utdrikningslag her i Oslo.

Det er selvfølgelig en stor ære å bli spurt om å være forlover. Ikke bare får du være med på å gjøre alt mulig for at den store dagen skal bli helt perfekt, men det er også opp til deg å arrangere et uforglemmelig utdrikningslag. I Oslo har vi heldigvis et bredt spekter med mange muligheter for enhver smak!



Først et par punkter som er viktige å vurdere når du skal arrangere et utdrikningslag: 
• Hva liker hovedpersonen å gjøre? Man kan gjerne finne på noe man vet får kommende brud eller brudgom ut av komfortsonen, men det er ofte populært at de har det gøy underveis også. I tillegg er det ofte veldig bra om alle kan delta!
• Lag et budsjett for dagen og hør med alle deltakere hvor mye penger de synes er greit å bruke.

Aktive opplevelser

På utdrikningslag er det ofte moro hvis kommende brud eller brudgom må litt ut av komfortsonen. Ta fatt på en av disse opplevelsene for å prøve noe nytt.

Kollensvevet - Har blitt en svært populær aktivitet for utdrikningslag i Oslo, tross at det går fort over. Send hovedpersonen ned ziplinen fra toppen av hopptårnet i Holmenkollen.

Turen er 361 meter lang og byr på fantastiske utsikt over den fantastiske byen vår. Dette kan også gjøres sammen som en gruppe (to og to), så alle som ønsker kan være med på ferden. Det koster 690kr per person og man kan booke her.

Packrafting ned Akerselva - Hva? Kan man padle på Akerselva? Bli med Pierre på en halvannen times kajakktur hvor dere får padle dere gjennom Oslos hovedpulsåre.

Turen starter i Akerselva ved Nedre Foss gård og inkluderer kajakkutstyr og redningsvest. Man trenger ingen erfaring så her kan alle delta på opplevelsen. Det koster 725 kr per person og du kan booke eller sende forespørsel her.

Paintball - En klassiker i utdrikningslag! Bare 20 minutter med bil eller buss fra sentrum, finner du Highjump Event som har tre ulike paintballbaner der du og vennegjengen kan oppleve latter og moro. Gjem deg bak hinder, dekk og ulike skjermer mens du prøver å skyte fienden på andre siden, og få et skikkelig adrenalinkick! Vi tok med gjengen hit og fikk testet konkurranseinstinktet.

Man kan faktisk være 25 personer på vanlige spill, og opp til 100 personer når man spiller oppdelt i turneringer. Prisen gir ganske god valuta for pengene og er på 445 kroner (per person) hvis man er fra seks til ti personer. Da får man én time effektiv spilletid og har 200 kuler per person. Det er også mulig å kjøpe flere kuler ved behov.

SUP-Safari - Er hovedpersonen sporty og glad i sjøen? Da kan denne opplevelsen være helt genial, spesielt i sommerhalvåret. 4Elements tilbyr både to og tre timers lange SUP-safarier i Oslofjorden. Velg mellom forskjellige steder som Hovikodden, Slependen eller Sandvika.

På stand-up paddling kan man padle side om side og det byr ikke bare på fine utsikter, men kan også kalles for "en “rolig treningsøkt”. Opplevelsen koster 690kr per person og kan bookes her.

Unike opplevelser

På utdrikningslag er det veldig morsomt hvis det er noe alle kan delta på, og kanskje noe helt nytt. Oftest vil kommende brud eller brudgom bli satt litt ekstra stas på også på de forskjellige aktivitetene.

Centro De Flamenco - En unik opplevelse hvor man virkelig kan få smaken av Spania med ekte flamenco-dans. La hovedpersonen bli gjort om til en ordentlig señorita med ekte flamencokjole! Med sjal, blomst i håret, rød leppestift, vifte og kastanjetter! En morsom opplevelse hvor alle kan delta på timen, og låne flamencoskjørt og sko. Man kan ta med seg sangria, som kan nytes når timen er slutt. Du kan lese mer om danseopplevelsen her.

Akttegning - Få innblikk i akttegningens mest relevante elementer med sensuell akttegning i Oslo. Kursleder er både utadvendt, humoristisk og gir deg gode tips på veien. Kurset er faglig profesjonelt, men også formet til å ha underholdningsverdi.  Sist, men ikke minst, det er selvfølgelig med en levende modell. De holder til i lokalene på Vålerenga Kultursenter, men kan også komme til dere på forespørsel. De tilbyr tre ulike pakker hvor prisen begynner på 4.900kr for inntil ti deltagere. Her finner du mer informasjon.

Badstubåter - En morsom aktivitet hvor alle får delta! Hvem våger å hoppe ut i iskalde Oslofjorden etter en stund i badstua? Dette kan være en spennende aktivitet hele året, selv når det er bitende kaldt… Pris og antall plasser avhenger av hvilken saunaflåte dere vil besøke, men det anbefales å ha en til privat bruk når man arrangerer utdrikningslag. Det finnes flere i Oslo, sjekk ut vår oversikt her.

Mat, øl og vin

Kanskje hovedpersonen er opptatt av god mat og noe godt å drikke i glasset? Da er disse opplevelsene perfekt for et utdrikningslag i Oslo.

Ølsmaking hos Ølakademiet - Disse er helt klart spesialister på øl! På 90 minutter får du lære mer om smak, lukter, ølets historie, bryggeprosessen og øltyper. Man får også smake kvalitetsøl man kanskje aldri har smakt før, eller maken til. Kursene arrangeres oftest lørdager og koster 675kr per person. Hvis man er flere enn fem personer kan man sende egen forespørsel. Her kan man booke opplevelsen.

Apéritif - Vin og cocktails er ofte populært og Apéritif holder regelmessig forskjellige mat- og vinkurs. Nå kan man blant annet lære å mikse de lekreste drinker med profesjonelle cocktail-bartendere. Hvor kult er ikke det? Man kan også lære seg kunsten å lage sushi, eller bli med på forskjellige vinkurs. Her kan du ta en titt på kommende kurs, så kanskje du finner noe som passer perfekt for dere. Det finnes både billigere og dyrere varianter.

Spill og moro

Det er alltid gøy å spille på lag og konkurrere mot hverandre. Her følger noen morsomme innendørsaktiviteter som kan passe perfekt til utdrikningslag.

Harry Potter Escape Room - Er brud eller brudgom Harry Potter-fan? Da kommer man ikke utenom denne opplevelsen. Kingdom of Escape Rooms har tatt magien fra romanene om Harry Potter og laget et spill vi tror du vil like. I en time får dere løse gåter og mysterier. Maks seks personer kan delta samtidig, så om dere er flere kan det vært lurt å booke en ekstra time. Pris er 430kr per person, og her kan man man booke hvis det hørtes spennende ut.

Karaoke på SYNG - Etter en dråpe alkohol så kan plutselig de fleste av oss synge for full hals! SYNG har egne karaokerom i ulike størrelser. Enten det blir …Baby One More Time av Britney Spears eller Barbie Girl av Aqua. Det finnes to avdelinger i Oslo, en i sentrum og på Grünerløkka. Priser varier fra sted, dag og antall, men på SYNG i sentrum starter prisen på et femmannsrom på 315kr i timen (søn-tors) og 630kr (fre-lør).

Fangene på Fortet - Hvem husker ikke dette tv-programet? Her finnes 45 forskjellige rom med ulike utfordringer, og alle kan delta. Det er mange forskjellige oppgaver som har behov for alle slags egenskaper og talenter. Man kan spille på lag eller konkurrere mot hverandre. Det finnes flere ulike pakker med varighet på alt fra en til to og en halv time. Prisene begynner på 290kr per person for én time. Du kan lese mer om Fangene på Fortet her. 

Ha et fantastisk utdrikningslag

Vi håper du har fått noen gode tips til planlegging av et vellykket utdrikkingslag i Oslo. Et siste tips vi vil komme med til deg som forlover; Pass på å ikke legge inn for mange aktiviteter. Maks tre bør være en fin pekepinn. Et utdrikningslag skal være en opplevelse for livet, ikke en dag med stress og blackouts.

Viktigst av alt, nyt dagen og kos dere.