Too Good To Go

Nærbilde av maten.jpg

Av Kristina Brekke

Lyst på billig og god mat, som du kan spise med god samvittighet? Vi har testet ut appen som bidrar til å bekjempe matsvinn, nemlig Too Good To Go.

Her kan du reservere forundringsposer hos blant annet bakerier, dagligvareforretninger og hoteller. I disse posene kan det ligge alt fra bakverk til matvarer i forskjellig mengde. Prisen er utrolig rimelig, for 35-49kr kan du reservere en forundringspose. 

I hovedstaden er det mange steder som har registrert seg på appen, som betyr et større utvalg for oss å hente ut en forundringspose fra! For noe av det mest spennende med dette konseptet er at du bestiller uten at du egentlig helt vet hva du får. Som regel får man heldigvis alltid noe som faller godt i smak. Å reservere en forundringspose er enkelt.

Det eneste du behøver å gjøre er å laste ned appen, velge ut hvilket sted du ønsker å hente fra, og deretter betale. Tidsrammen for når du kan komme å hente posene varierer. Da vi hentet posen var den på et kvarter.

Hva lå i forundringsposen?

Vi testet ut en forundringspose fra Baker Hansen i Stortingsgaten. For kun 39kr fikk vi et grovt brød, et wienerbrød med eple, og påsmurte skiver. 

Bakverk kommer alltid godt med, det smaker godt og funker til alt. Her fikk vi alt fra matpakke, til dessert og frokostmat. Maten nytes også litt ekstra med tanke på at det er miljøvennlig, og at vi i dag har gjort kloden en ørliten tjeneste. 

Det er en kamp om å få de beste forundringsposene, så man bør være tidlig ute. Vi anbefaler deg derfor å bestille tidlig på dagen. Det er også ulikt hva du får hver gang. Derfor gjør det ikke noe å bestille fra samme stedet flere ganger på rad.

Tips! Det kan lønne seg å komme tidlig når du skal hente forundringsposen, slik at du kan sikre deg de beste posene.

⅓ mat i søpla 

Visste du at det produseres 4678 millioner tonn mat på verdensbasis hvert eneste år, men at ⅓ av denne maten havner i søpla? Bare i EU kastes 88 millioner tonn mat hvert eneste år. I Norge har det blitt vedtatt at alle dagligvarekjeder skal halvere matsvinnet innen 2030. Er du interessert i å lese mer om matsvinn og konsekvenser, har Too Good To Go utdypet problemet veldig godt på sin nettside

Psst! Det finnes flere måter å være med å bekjempe kampen om matsvinn. Vi i Mer av Oslo har tidligere skrevet en artikkel om butikken Holdbart, et sted som selger mat som ellers ville gått i søpla.