The Fragrance of the Heart: Harmonisk vegetarperle

Mat i friske farger er noe denne vegetarkaféen tilbyr!

Mat i friske farger er noe denne vegetarkaféen tilbyr!

Tekst & foto: Kristina Brekke

I Borggården ved Rådhuset på Fridtjof Nansen plass ligger den lille, nesten litt “bortgjemte” søte lyseblå ‘annerledeskaféen’, The Fragrance of the Heart

Liker du vegetar og vegansk, og ønsker å drømme deg bort til en kort ferie burde du ta en tur inn hit.

I det man entrer lokalet er det mye som fanger øyet. Innredningen kan minne om de greske øyer, med lyseblå puter og vegger, treverk i hvitt og brunt, og planter som dekker store deler av vinduspartiet.

Den blå veggen bærer et stort bilde av Sri Chinmoy, som vi kommer tilbake til senere i artikkelen. Like ved kassen står det en hylle med ulike cd-er, bøker og kort med visdomsord om meditasjon som det er mulig å kjøpe.   

Hjemmelaget og næringsrikt

Kafèen har et bredt utvalg av ulike vegetarretter, der flertallet av disse også er veganske. Populære lunsjretter her er dhal suppe, spinatpai og yogabowl. Den daglige suppen endrer seg for hver dag.

Da vi var på besøk, var det Dhal suppe som var dagens. Det var både linser og erter i suppen, og smaken var god og ikke for sterk. Vi fikk også smake på en yogabowl, som besto av dagens curry, ris/ quinoa, organisk røkt tofu chutney, og salat. En deilig bowl med frisk smaker, som passet godt sammen. 

Vegetarburgeren var også god og passer perfekt som en litt mer mettende lunsj, om man ønsker det. Til slutt må vi også nevne avocadowrapen med hummus, hvor de ikke var beskjedne på avokadoen. Den var digg og mettende!

Av drikke kan man få tak i alt fra frisk ingefærlemonade og fersk smoothie, til god og organisk kaffe av vante slag. Vi tok en smak på ingefærlemonaden, den var syrlig og frisk. Grønnsmoothie og mangosmoothie var begge både ferske og fulle av god smak.

Om man har lyst på noe søt er det heller ikke mangel på kaker og annet digg. De tilbyr flere vegetar og veganske kaker, som for eksempel raw-kaker. Vi fikk smake på deres bestselger Raw Caramel Slice, en helt vegansk og næringsrik godsak, som hadde god smak av både karamell og sjokolade. Gulrotkaken og blåbærostekaken er også verdt å ta et stykke av. De var deilig og friske!

Prisene er rimelige og ligger mellom 60-200 kroner. Mengden mat er passelig for en mettende lunsj, og det er god mat for greie priser.   

For kropp og sjel

The Fragrance of the Heart er en del av en internasjonal familie av vegetar kaféer der fredsadvokaten og filosofen Sri Chinmoy, er den store inspirasjonen. Chinmoy var også en atlet, forfatter, en kunstner, komponist og musiker. Hans enkle budskap var at verdensfreden begynner i hjertet til hver enkelt. 

Visjonen er at man skal kunne komme her å få servert god og sunn mat, som er både bra for kropp og sjel. De ønsker at etter en stund her, skal kundene både ha harmoni og ‘peace’ med seg selv. Da er det også greit å nevne at nesten alle som jobber her driver med meditasjon, og håper at dette kan smitte over på kundene slik at de kan få harmoni med seg selv.
Vegetarkafén har også en lokasjon på Majorstuen.

📍Fridtjof Nansens plass 2