#støttlokalt: Mama Pho

💜 #støttlokalt i betalt samarbeid med foodora
Vi går gjennom enda en periode med nedstengning, og det går hardt ut over serveringssteder i byen vår. Flere jobber hardt for å unngå konkurs, så nå ønsker vi å sette enda mer fokus på dette fremover. Vennligst ikke glem å fortsette å handle fra alle dine favorittrestauranter og –spisesteder.


Mamapho_06.03_Karoline22-min.JPG

[Stengt permanent]

Av Karoline Paasche

VietNAM! Denne gangen har vi bestilt mat hjem fra Mama Pho i Dronningens gate. Valgene falt på Vietnamese Dumplings, nuddelsalaten Hanoi Style Bún, og Blue Bae - te fra TeaOlogy.

Dette er en familiebedrift som skal servere autentisk vietnamesisk mat. Sjefen og inspektøren selv (“Mama Pho”) som til og med er beæret med å få stedet oppkalt etter seg, kommer visstnok ofte på besøk for å se til at maten står til hennes forventninger.

«Moneybag» til forrett

Tradisjonell vietnamesisk mat regnes som noe av det sunneste man kan spise. De bruker mye ferske råvarer og lite meieriprodukter i matlagingen sin. Friske grønnsaker, salat og urter er basisingrediensene på det vietnamesiske kjøkken, ved siden av kjøtt og sjømat.

Til forrett bestilte vi Hoành thánh; friterte dumplings med en miks av svin, reker, hvitløk og vårløk. På menyen reklamerer de for denne retten som «mouth-watering». Det er vanskelig å si seg uenig. Crunchy utenpå og myke på innsiden. Dyppet i en sursøt saus er dette en veldig god forrett, uten at man blir for mett.

Disse har fått kallenavnet «moneybag» ut i fra sitt utseende. Det skal kunne minne om små pengesekker. Vi krysser fingrene for at det spår lykke og rikdom!

Mer asiatisk mat i 2021

Som hovedrett gikk vi for nudelsalaten Hanoi Style Bún. Det er en rett fra det nordlige Vietnam som består av grillet svinekjøtt, risnudler og noe som minnet om vårruller. Sammen med syltede grønnsaker i en saus med en litt besk ettersmak og soyasaus. Vi ble mette på en god måte, så lett asiatisk mat vil vi definitivt ha mer av i 2021!

I vietnamesisk matlaging benytter de seg mye av tofu, og på menyen finner du flere vegetariske alternativer. Det er buddhismen som har ført til at landet har en lang tradisjon for vegetariansk mat.

Som drikke til maten valgte vi te fra Teaology. Her kan du velge om du ønsker drikken varm eller kald, i hvilken størrelse, og til og med hvilken søthetsgrad. Dette var en fin mulighet, det er ikke så ofte man får velge sånt selv.

Hjemlevering

Undertegnede hadde ikke noe spesielt forhold til vietnamesisk mat på forhånd. Derfor var gleden stor over å skulle få levert mat med foodora fra det vietnamesiske kjøkken. Som ikke er like utbredt som andre asiatiske matkulturer som kinesisk, thai og indisk i Oslo. Likevel kunne vi lese mye bra om de få spisestedene man kan velge mellom, og Mama Pho har gode anmeldelser på den troverdige reiselivsappen Tripadvisor.

Vi har vært innom tidligere da vi testet TeaOlogy, og lokalet er også utrolig stemningsfullt. Vi gleder oss til de åpner bordserveringen igjen. Da skal vi sitte ved et bord med dunkel belysning og røde lanterner over oss. Med god, autentisk og perfekt balansert mat, og noe godt i glasset. Frem til da er det hjemlevering og takeaway som gjelder, og det fungerer tross alt bra det også.

📍Prinsens gate 10

Psst! Med rabattkoden “MERAVOSLO” får du 75,- avslag på din første bestilling med foodora (ved minimum ordreverdi på 150,-).