#støttlokalt: Freddy Fuego

💜#støttlokalt i betalt samarbeid med foodora

Vi går gjennom enda en periode med nedstengning, og det går hardt ut over serveringssteder i byen vår. Flere jobber hardt for å unngå konkurs, så nå ønsker vi å sette enda mer fokus på dette fremover. Vennligst ikke glem å fortsette å handle fra alle dine favorittrestauranter og -spisesteder.


FreddyFuego_Mar21_Ida-Kristiansen_18-min.jpg

Av Ida Kristiansen

Hvem sier nei takk til ferske meksikanske burritos? Med nøye tilberedt og marinert kjøtt eller søtpotet, fylt med meksikansk ris, bønner og friske grønnsaker.

Denne gangen har vi bestilt mat fra Freddy Fuego Burrito Bar med foodora. Som hovedrett kan man velge mellom burrito eller burrito box, og vi smakte like så godt på tre av burritoene og en boks. Vi hadde lest at kjøttet marineres i timesvis med deres hemmelige blanding av tørkede chili, før det tilberedes så lenge at kjøttet omtrent skal smelte i munnen. Så forventningene var høye, for vi er glade i meksikansk!


Burritos eller Burrito Box

Både til burritoene og boksalternativet kan man velge mellom det vegetarianske alternativet med stekt søtpotet, eller tre forskjellige typer kjøtt; Kylling, svin eller biff.

Av burritoene prøvde vi både El Veggie Verde (søtpotet), El Pollo Pachanga (kylling) og El Clásico (biff). Den vegetarianske varianten med medium salsa var passe spicy. En burrito med mye mat og hvor søtpoteten gjorde susen. Vi bestilte med ekstra guacamole, som viste seg å være et godt valg.

El Pollo Pachanga viste seg også å være populær, med smaker som harmonerte godt med hverandre. Kylling blandet med ris og bønner kan ikke sammenlignes med norsk fredagstaco.

El Clásico med biff fra Strøm Larsen opplevdes veldig saftig. Krydderet ble som en bombe med smaker som eksploderte i munnen. Med en rømme som ga en kremete smak og passet veldig godt i kombinasjon med de andre smakene. Her snakker vi burrito!

Burrito Box kan du velge hvis du er den som er mest glad i innholdet i burritoen, eller om du har glutenallergi. Da kommer maten servert uten tortillalefsene. Det blir som en salat for de som heller foretrekker det. Vi smakte på El Puerco Picante Box (svin), men må innrømme at vi likte nok best tortillavariantene.

Fire forskjellige salsa

Vi likte veldig godt flere salsaalternativer, så vi kunne bestemme selv hvor sterk salsa vi ville ha i maten. Enten du er typen som elsker sterk salsa, noe midt i mellom, eller bare vil ha den gode smaken. Her var det fire forskjellige salsatyper med forskjellig styrkegrad.

Er du ekstra sulten så kan du også bestille tortillachips, med og uten salsa og guacamole. Man kan også velge ekstra topping til matrettene man velger, hvor guacemole ble en slager hos oss.

Vi spiste maten fra Freddy Fuego som en lunsj. Prismessig til rundt 150kr for de fleste rettene synes vi sto i stil til mengden. Burritoene mettet fint og opplevdes ganske mektige, men til Burrito Box skulle vi ønske vi hadde tatt med tortillachips også.

📍Husmanns gate 31A / Lille Stranden 4

Psst! Med rabattkoden “MERAVOSLO” får du 75,- avslag på din første bestilling med foodora (ved minimum ordreverdi på 150,-)