Sneaker Snekkern: Paint’n Sip Sneaker Edition

På workshop med Sneaker Snekkern på Oslo Street Food kan du pusse opp gi nytt liv til dine gamle sko!

[Annonse for egen opplevelse]

Tekst & foto: Taran Hofvind

Har du også et par slitte, gamle joggesko stående som kunne trengt en liten oppussing? Eller noen nyere du vil gjøre helt unike. Da er dette en workshop for deg! Her kan du både lappe sammen og freshe opp sneakers eller andre sko.

Du kan male skoene tilbake til sitt originale design, gi helt nye farger, eller slippe kreativiteten løs - og gå for mønstre eller motiv, og du får helt nye lisser for å toppe verket. Det er både miljøvennlig og bra for økonomien å bruke det vi allerede har, og derfor er dette et genialt konsept.

Paint’n’sip + Bærekraft = Sant

Det er Snorre Skarstein som står bak konseptet. Han ønsket å gjøre det lettere for folk å få mer ut av skoene sine, i bærekraftens ånd.

Det hele foregår midt i smørøyet, nemlig Oslo Street Food i Torggata. De aller fleste har vel hørt om paint’n’sip tidligere, og også her kan du hygge deg med å kjøpe noe å drikke underveis, og kanskje nyte et måltid fra en av de mange matbodene før eller etter workshopen! 

Før du møter opp med skoene du vil “pusse opp” må du huske å overflatevaske de i to minutter med zalo og oppvaskbørste et par dager før, slik at de er rene og tørre når du kommer!

Ved ankomst får alle utdelt et forkle for å ikke få maling og søl på klærne. Deretter var det av med skolissene og Snorre introduserte både konseptet, utstyret og forskjellige tips og triks for å få et best mulig resultat.

Fargerike varianter

Vi startet med å påføre et tynt lag med neglelakkfjerner på skoene for å forberede dem for maling, før vi endelig kunne begynne å male på skoene! Samtidig er det en hyggelig stemning rundt bordet. Folk hjelper hverandre, deler idéer og det er gøy å se hvor flinke og kreative de andre er. I tillegg til en skål i ny og ned!

Noen av oss gikk for den enklere metoden med å male deler av skoene i nye farger, mens andre gikk for et mer komplisert mønster som logoen til Manchester City, som til slutt skulle bli en gave til en ung fotballentusiast. Blir antageligvis populært!

Malingen man får bruke er spesielt laget for sko. Vi bruker det kjente merket Angelus Brand, som er ideelt for både tøy- og skinnsko, som de fleste sneakers er laget av.

Da vi hadde malt ferdig, fikk skoene helt nye hvite lisser og de som ønsket det, også heel-patches. En heel-patch er et plaster til skoene, som festes på innsiden av ved hælen for å reparere eller forebygge hull. Til slutt kan du velge å spraye skoene dine med en finisher for å oppnå en matt finish og ekstra beskyttelse av malingen.

Kreativt og sosialt

Her kan du altså bruke kreativiteten din, spare miljøet og kanskje litt penger (avhengig av hvor mye du “sip’er” underveis), i tillegg til å ha en sosial og hyggelig kveld! Det eneste som er sikkert er at ingen vil ha like sko som deg etterpå.

Opplevelsen koster 295 kroner med all maling og utstyr inkludert, og hele seansen varer i cirka tre timer.

📍Torggata 16