Irmelin anbefaler

Adjustments.jpeg

Av Irmelin D’ Orleans Kulbrandstad

Heisann! Jeg heter Irmelin og har bodd i Oslo i snart ni år. I løpet av disse årene har jeg har falt for byens sjarm og lar meg stadig fascinere over de mange mulighetene som finnes her. Selv om jeg er fra bygda, er jeg blitt en ekte Oslo-patriot. Derfor er det ikke så rart at jeg er glad for å være en del av Mer av Oslo-redaksjonen.

Her er noen av mine anbefalinger og favoritter som inkluderer kajakk, byvandring og nerdete pilsing.

OSLOFJORDEN

Jeg trives best både i, på og langs fjorden. Det byr på en rekke aktiviteter, men det gir også flotte pusterom i en urban by. En av favorittaktivitetene er å padle kajakk, og det er kjekt at man kan leie det flere steder i byen. Det er helt uten tvil en super måte å bli bedre kjent med fjorden og de mange øyene, synes nå jeg. NB! Pass deg for Color Line og resten av båttrafikken.

Oslo er fylt med flotte steder å spise eller drikke langs fjorden, og jeg anbefaler deg å tusle havnepromenaden for å finne dine favoritter. På min lange toppliste er Lille Herbern på Bygdøy verdt å nevne. Det er en koselig restaurant som er synonymt med sommeridyll – og ekstra sjarmerende blir det med en fergetur på ett minutt for å komme over til restauranten. SALT er også på topplisten. Det er nordnorsk arena hvor det alltid skjer noe av arrangementer, kultur eller badstu, og fungerer godt som et sted å ta en øl med venner. Det gjør jeg!

ØL OG MORO

Utestedene i Oslo er mange og ulike. Alt fra flotte skybarer til koselige vinbarer og nerdete nisjepuber. En del av sosiallivet skjer også over noen glass, og jeg synes det er gøy å spille og gjøre aktiviteter i tillegg. En av de stedene som er inkludert i min personlige toppliste, er arkadespillbaren Tilt. Der er det virkelig tilrettelagt for nerdete pilsing, spill og moro sammen med vennegjengen.

BYVANDRING FØRER TIL NYE SKATTER

Oslo kan føles stort, men er egentlig nokså liten. Det er korte avstander mellom de ulike bydelene, og jeg bruker som oftest beina eller bysykkel når jeg skal komme meg rundt – og jeg tar bevisst omveier. Da finner man stadig nye områder, hyggelige stier, koselige kafeer og nye favoritter. Jeg synes det alltid er verdt å å tusle forbi sjarmerende Telthusbakken, Kjærlighetsstien og Damstredet for å få innput av fargerik og annerledes arkitektur.

Jeg anbefaler alle å gå i byen og virkelig titte seg rundt. Når du oppdager dine nye favorittområder er det bare å tipse oss og tagge @meravoslo på Instagram.