Serier verdt å se

TV-serier.JPG

Av Kenneth Lorentzen

Aldri før har man vel hatt mer tid til å se tv-serie etter tv-serie. Vi har utfordret noen i redaksjonen til å plukke ut sine favoritter. Kanskje det er en eller flere gullkorn her du ikke har sett enda, og kan begynne å fråtse i!


Irmelin (27)

Her er det fire serier som jeg liker og står inne for er verdt å binge. Kanskje noen er litt mørke, men thrillere og spenning er jeg en stor fan av, men ellers er jeg nokså altetende av ulike sjangre.

Peaky Blinders
Netflix/8.8 PÅ IMDB

Mye banning, vold og det som hører med da denne britiske tv-serien handler om en gangsterfamilie i Birmingham på 1920-tallet. Serien vinner på casting, handling og ikke minst med særegen og kul musikk, og man får litt lyst til å leve livsstilen.  Har du ikke sett serien før er det bare å kose seg med hele fem sesonger som er tilgjengelige!

You
Netflix/7.8 på IMDB

Jeg var skeptisk da hovedskuespilleren ikke var min favoritt i Gossip girl, men han og serien overrasket meg stort. Den er spennende og man trykker seg gjennom fra episode til episode. Serien får deg til å tenke to tanker  om hvor mye man bør dele på sosiale medier. Han er nemlig en forelsket stalker, og på mange måter så heier man litt på han – samtidig som man ikke gjør det. To sesonger tilgjengelig, og jeg krysser fingre for at det kommer en til.

The Crown
Netflix/8.7 på IMDB

Jeg liker serier som er forankret i historien. The Crown handler om nåværende dronningen i England og hennes liv i ulike epoker fra hun først ble dronning. Kanskje tenker du at det er kjedelig? Det lover jeg at den ikke er – her er det fylt med drama i både forhold og familie. Tre sesonger er ute.

Ung og lovende
NRK/7.8 på IMDB

Selvfølgelig må jeg også nevne en Oslo-basert serie som jeg liker godt. Denne Girls-inspirerte NRK-serien handler om tre jenter i 20-årene som prøver å finne ut av livet i Oslo. Man kan kjenne seg igjen i både følelser og handling, og det er ikke upåklagelig at handlingen foregår i Oslo. Det skaper en tilstedeværelse og fungerer som et godt SUBSTITUTT nå som vi sitter i hjemme-karantene.


Kenneth (36)

Satt opp en topp fem i prioritert rekkefølge. Har alltid satt størst pris på historier fra virkeligheten. I tillegg er true crime er aldri feil, og nå om dagen må jeg skryte av Scandinavian Star-serien på NRK også. Derimot har jeg ikke tatt med noen serier av den varianten i denne listen.

Band of Brothers
HBO/9.5 på IMDB

Binget denne serien for snart 20(!) år siden, og har gjort det flere ganger siden. 2. verdenskrig har aldri blitt fortalt bedre.

True Detective (ses. 1)
HBO/9.0 på IMDB

Første gang jeg tenkte; «fyttirakkern romantiske komedie-Matthew (McConaughey) er en svinbra skuespiller». Woody Harelsson leverer sylskarpt også.

Mindhunter (ses. 2)
Netflix/8.6 på IMDB

Sesong 1 var en lang affære, men fortsatt brukbar. Sesong 2 gjorde den lange førstesesongen utvilsomt verdt det.

Chernobyl
HBO/9.4 på IMDB

Det man alltid har hørt om, men egentlig aldri helt visst hva som skjedde. Nydelig og opplysende serie som forteller (den viktige) historien perfekt.

The Alienist
Netflix/7.7 på IMDB

Daniel Brühl (Ingourious Bastards) imponerer som hovedrollen i denne seriemorder-jakten fra slutten av 1800-tallet. Hadde lave forventninger, men leverte faktisk veldig bra! 


Astrid (21)

Mine fire tips er en god blanding av gammelt og nytt, og seriene er i mange forskjellige sjangre. Min absolutt personlige favoritt er Breaking Bad, den går jeg aldri lei!

Breaking Bad
Netflix/9.5 på IMDB

Handler om fysikklæreren og familiemannen Walter White. Han får påvist diagnosen lungekreft og begynner å lage metamfetamin med en tidligere elev. Drama/spenning fra 2008. Har du allerede sett den, er dette tiden for å se den på nytt. Denne serien går vi aldri lei! Hvis du ikke har sett den, anbefaler vi å sjekke den ut.

Valkyrien
NRK/7.4 på IMDB

Spenningsserie på NRK fra 2017. Handler om legen Ravn som driver en ulovlig og hemmelig klinikk under bakken i et gammelt bomberom. Der behandler han kriminelle og andre som ikke kan/vil få hjelp på et vanlig sykehus, blant annet hans egen kone. Ravn inngår et samarbeid med en tidligere pasient, paranoide Leif, som er redd dommedagen er nær for menneskeheten. 

Når støvet har lagt seg
NRK/6.7 på IMDB

Ny dansk dramaserie på NRK. Serien skildrer konsekvenser terror har for enkeltskjebner, for fellesskap og samfunn. Spennende, fin og fæl på samme tid.

Greys Anatomy
Viaplay & TV 2 SUMO/7.6 på IMDB

Her følger vi fem turnusleger som utdanner seg til å bli kirurger. Lev deg inn i en fiktiv legeverdenen med drama, sorg og kjærlighet. En emosjonell berg-og-dal-bane. Se på Viaplay og TV2 Sumo