Raade's hagekafé: Unik perle på Sagene

Vi har vært innom Raade's hagekafé på Sagene i Oslo.

Tekst & foto: Louise Sneis Vidhammer

I en rolig sidegate på Sagene i Oslo, ligger den skjulte hagekafeen Raade's. 

Hver søndag åpner Raade hagen sin, og byr på hjemmelagde sveler rett fra takka. Her kan vi garantere deilige, ferske sveler og en avslappet atmosfære!

Psst! Har du sett videoen vi har lagt ut om Raade's hagekafé på TikTok?



Sjarmerende oase med historie i veggene

Raade's hagekafé er et unikt sted beliggende i en fredelig bakgård i Oslo. Kafeen er lokalisert i et gammelt hus fra 1855, som har huset hele syv generasjoner siden den gang. 

Interiøret er fylt med historie og gamle gjenstander, og alt fra gamle ski og staver til diplomer og boksehansker er å finne på veggene. Vi får en slags følelse av å komme “hjem” på besøk til noen idet vi tråkker foten over dørstokken. Den autentiske atmosfæren og det historiske preget synes vi gir en ekstra sjarm til stedet.

Det er noen få, men koselige sitteplasser inne i kafeen. Denne solskinnsdagen i juni var det ingen som satt inne. Her er det nok godt og deilig på en gråværsdag eller dersom du bare vil ha litt skygge. 

Ute i hagen er det flere solstoler, benker og sittegrupper hvor man kan nyte sola i grønne og frodige omgivelser. Det er også en liten dam med fisker i hagen, populært for både store og små!

Liten smak av Vestlandet midt i Oslo

Kafeen er kjent for å servere nydelige sveler til både lokale og besøkende. Disse måtte vi selvsagt teste ut når vi tok turen innom. 

Nystekt svele med valgfritt tilbehør koster 69 kroner. De har en egen stasjon med diverse syltetøy, sukker og brunost som du kan ha på selv. Svelene hadde en saftig og god smak. Det var deilig å kunne få ordentlige sveler som sunnmøring i Oslo! Det eneste som manglet her var smørkremen. 

I tillegg til svelene er det mulig å kjøpe et utvalg av drikkevarer. En brus får du til 44 kroner. De har også saft (22 kr) og solrik (33 kr) på menyen. En kopp kaffe koster 35 kroner. Dersom du vil ha noe kaldt i sommervarmen, har de også pinneis fra 19 til 35 kroner.

Egen avdeling på Bjølsen

Dette er stedet for deg som ønsker å unnslippe det hektiske bylivet og nyte en autentisk opplevelse midt i Oslo. Hagekafeen passer for folk i alle aldre, og er et fint sted både for en date, en barnefamilie eller en vennegjeng. Et perfekt sted å nyte sola i sommermånedene! 

Dersom det skulle friste med sveler flere dager i uken, har Raade utvidet virksomheten med en liten avdeling på Bjølsen. Denne ligger fint til cirka 250 meter fra Akerselva, og er et perfekt stopp etter eller underveis i en tur langs elva. Her er det åpent hver torsdag til søndag klokken 12-16. 

Åpningstidene for hagekafeen er hver søndag fra klokken 12- 17. Det er lov å ta med hund så lenge de er i bånd og ikke markerer.

📍Maridalsveien 112