Drøbak: Dagstur fra Oslo

Vi besøkte blant annet Parrstranda og Badeparken på dagstur til Drøbak.

Tekst & foto: Louise Sneis Vidhammer

Drøbak minner om en herlig sørlandsby ved fjorden, og er den perfekte sommerutflukten fra Oslo. Her får du virkelig kortreist lykke, spør du oss!

Byen byr på sjarmerende gater og smug, hvite og fargerike trehus, idylliske badestrender, koselige kafeer og bakerier, marked på torget og lokale nisjebutikker. De fleste steder holder også søndagsåpent!



Enkel tilgang med buss eller båt 

Til Drøbak kan du enkelt komme deg med buss på ca. 45 minutter fra Oslo! Ta 500-bussen som går fra Bjørvika (plattform A), og gå av på stoppet Drøbak Kirke (rett ved badeparken) eller Drøbak Torg, som ligger midt i sentrum. Bussen går hver halvtime frem til midnatt. 

Ønsker du å gjøre turen til en skikkelig opplevelse, kan vi anbefale å ta Ruter-båtene B21 og B22 fra Aker Brygge til Drøbak. 

Du kan ta B21-båten fra Aker Brygge klokken 10:00 mandag-søndag, i tillegg klokken 15:00 i helgene (mars-oktober). Båt B22 har tre avganger lørdager og søndager i sommerhalvåret (10:05, 13:05, 16:35). Se rutetabell for mer informasjon. 

Turen tar mellom 1-1,5 time, men til gjengjeld får du nyte utsikten til de mange idylliske perlene langs Oslofjorden! 

Psst! Vi anbefaler å ta båt eller buss tidlig på formiddagen. 

Kjører du bil kan vi anbefale å ta turen innom Bringebærlandet og Haneborg Gård.

Kafeer, bakerier og restauranter vi anbefaler 

Kjøp med deg en kaffe og en fersk bolle fra kaffebaren Su Casa , eller fra Håndverksbakeriet mens du utforsker de sjarmerende gatene og de drøye bakkene. 

Psst! Visste du at Drøbak er kjent for, og kalt opp etter sine mange drøye bakker?

På finværsdager er det også hyggelig å sitte i den frodige bakgården til Su Casa Coffee, eller på bordene langs fortauet utenfor Håndverksbakeriet

Galleri Café Teskje er som navnet antyder, både en kafé og et galleri under samme tak. Stedet er populært både blant lokale og besøkende. Her får du store porsjoner til en rimelig pris!

Undertegnede kan anbefale Hjemmelaget focacciabrød m/kylling, bacon og hvitløksdressing til 185 kroner og Tapas-tallerken til 190 kroner. Denne kafeen vekker nostalgiske minner fra barndommen og besøk hos besteforeldrene for undertegnede, og er alltid et must når jeg er i byen. 

Er det oppholdsvær, anbefaler vi å ta med lunsjen ut i hagen rett over veien. Der finner du en grønn og frodig hage med epletrær som henger over bordene. Skikkelig idyllisk! 

Sammenlignet med Oslo, merket vi oss at prisene på kaffe, bakverk og lunsjretter på de fleste steder generelt var noe rimeligere.

Det Gamle Bageri - Mat og vinstue ligger på Torget, og er et ypperlig alternativ for et glass vin! Uteserveringen er nokså stor, men kan raskt fylles opp på fine dager. De har også lunsj og middagsretter her. Den italienske restauranten Handelshuset rett over gata er også et annet godt alternativ. Her er det i tillegg bar på kveldstid! 

Uteserveringen på Skipperstuen kan anbefales på varme dager! Den ligger helt nede ved havna, og her kan du få skikkelig sommerstemning med blant annet Moules Frites (345 kr) og Rekesmørbrød (245 kr) på menyen. 

Eller hva med å kombinere ferske reker fra havnen med deilig brød fra et av bakeriene og finne roen på et av svabergene langs sjøkanten? Oppskriften på en idyllisk date!

Psst! Husk å rydde opp etter deg og hold naturen ren. Vis respekt for omgivelsene og lokalbefolkningen.

Strender og badeplasser

Hvis du synes Oslos badesteder ofte er fullpakket, og du leter etter nye steder å utforske, er Drøbak et utmerket alternativ. Drøbak er nemlig kjent for å være en badeby med sine idylliske strender og nærheten til sjøen.

Kommer du med buss eller båt anbefaler vi den sentrumsnære stranden Parrstranda og Badeparken. Her er det både sandstrand, stor gresslette, svaberg, hoppetårn og volleyballbane! Sprostranda og Nordstranda er også lett tilgjengelige til fots fra sentrum (ca 10-15 minutter). Disse er begge mindre sandstrender, og ligger litt mer skjult til.

Dersom du har bil tilgjengelig kan vi anbefale å ta turen til Torkilstranda, Elleskjær og Skiphelle. Disse strendene byr på vakre omgivelser for en dag ved sjøen. 

Vi kan også anbefale å kjøpe en is på Cafe Drøbak eller en annen lokal kafé, og deretter gå langs sjøen fra havnen og videre mot badeparken! 

Marked på torget, nisjebutikker og keramikkurs (for kun 450 kroner)  

Er det dårlig vær? Fortvil ikke. Drøbak er også verdt turen for de mange lokale butikkene! Her finner du  både vintage, interiør, smykker og norske og skandinaviske klesmerker. 

Undertegnedes favoritter er Ovidia Bay, med merker som Ganni, Stine Goya, og Samsø Samsø, samt No3 Drøbak som selger interiør, blomster og noe vintage. Et hett tips, på Nöysom selger de vakre, kunstige blomster som lett kan forveksles med ekte! 

De fleste butikker er lokalisert langs Niels Carlsens gate, Storgata og torget. 

På torget er det i tillegg marked gjennom hele sommeren. Det selges alt fra servise til vintageklær og smykker. Her kan du definitivt finne noen bruktskatter! 

En annen koselig butikk som er verdt å nevne, er Hegn. Her kan du kjøpe egenprodusert brukskeramikk og interiør som passer til. Du kan også gå på drop-in keramikkurs for 450 kroner på dagtid i sommer! Se datoer for drop-in her. I tillegg har de helgekurs og dagskurs utover høsten. 

Psst! Vær obs på at flere steder har stengt mandager.

Med familierøtter og utallige somre tilbrakt i Drøbak kan jeg trygt si at det er lite som slår en sommerdag her. Ta turen og opplev dette sjarmerende stedet du også!