Pillefyken

Mat i friske farger 🍉

Mat i friske farger 🍉

Tekst & foto: Kristina Brekke

I et koselig område på Tøyen, blant blokker og lekeplass, ligger Pillefyken. Et nyåpnet og populært lunsjsted som serverer både lunsj, kaffe og vin.     

Deres visjon er klar; De ønsker å være med på å gjøre lunsjkulturen mer populær i Norge, med mye grønnsaksbasert og økologisk mat. I rolige omgivelser rundt søte, små oransje stoler, krakker og benker på uteserveringen, kan man samles over en uformell lunsj.

Da vi ankom lunsjstedet en fredags formiddag, var stolene fylt opp med folk i alle aldre. Både eldre, unge voksne og barnefamilier hadde tatt turen for å nyte deilig lunsj i finværet. Hjørnekaféens lattermilde og gode stemning pryder Monrads gate på Tøyen. 

Meksikansk vannmelon (!)

Matkartet består av alt fra vannmelon på meksikansk vis, salater og annet snacks, til litt mer søtere desserter som tahinicookie og sorbetis på pinne. Maten som serveres her er retter man typisk lager når en får vinbesøk hjemme, med andre ord passer rettene godt til vin. Fordi lunsjstedet nylig åpnet er det vanskelig å si hvilke retter som er mest populære, men servitøren kan garantere oss at hele menyen er populær. Det tror vi på, for det er mye spennende her.

Vi gikk for både vin og litt snacks. Vannmelon på meksikansk vis var en av rettene som fanget øyet vårt, og vi måtte selvfølgelig teste dette ut! Det var utrolig digg, men ba på uvante smaker. Undertegnede vil si at det minnet litt om grillmat eller meksikansk godteri. Smaken var frisk, men også litt spicy - noe som var veldig digg. En rett vi kommer til å prøve igjen!

Som en kontrast til denne spicy, krydderetten, måtte vi også teste ut lunsjstedets bananbrød. Fylt med nøtter, rosiner og bananer var dette et bananbrød som sto til forventningene. Servert med en søt ostekrem ved siden, var dette smaker som passet godt sammen.  

Friske viner

Vinkartet er mangt. Her kan man bestille både hvitt-, oransje- og rødvin samt også bobler. For å dempe tørsten gikk vi for et glass med hvitvin og et glass med oransjevin. Begge vinene var friske og gode. Den hvite var søtere, og den oransje var litt mer på den tørre skalaen. Andre drikkevarer som kaffe, brus og smoothie er også mulig å kjøpe.  

Prisene er rimelige, og rettene går fint å dele på to hvis man ikke er veldig sulten. Matprisen ligger på mellom 40-160kr, og for drikke måtte vi ut med 120 og 160kr. 

Åpningstidene er onsdag til lørdag, kl 11-16.

📍Monrads gate 1