Oslos REKO-ringer

Foto: Ebba Tellander

Foto: Ebba Tellander

Av Maren Blæstervold Mjelstad og Lene Myrum Haugen

REKO-ringene i Oslo er klare for å gi oss bærekraftige matvaner inn i det nye året. Vi har plukket ut noen spennende produkter du kan kjøpe på de ulike REKO-ringene i hovedstaden.

Hos de ulike REKO-ringene kan man kjøpe grønnsaker som har blitt plukket samme dag, økologiske tørrvarer og ferske råvarer fra dyr. Det er også flere som selger surdeigsbrød, konfekt og andre håndlagde produkter.

Oslo består i dag av fem REKO-ringer: Vålerenga, Skøyen, Sentrum, Grorud og Mølleparken.

NB! Utvalget av produsenter er stadig i endring. Vi anbefaler derfor å følge med på din lokale REKO-rings Facebook-side for å få oppdateringer om hvilke produkter du kan få tak i på hvert arrangement.

Bodyskrubb av kaffe og cookies

REKO-ring: Vålerenga

I 2017 åpnet Dave Tippett og Martin Baranovic opp kafeen Kaffehagen på Smestad. Hos Kaffehagen kan man kjøpe bakevarer og kaffeprodukter. De har brød med kokos- og limesmak og et stort utvalg saftige cookies. Dave fikk sin forkjærlighet for baking gjennom sin bestemor Civilla, og ønsker å videreføre baketradisjonene videre. De har solgt varer via REKO-ringen ved flere anledninger.

Neste utlevering for Vålerenga er 16. desember klokken 18-19 ved Vålerenga kirke. Bestilling av produkter kan gjøres via Facebook-siden til REKO-ringen Vålerenga, hvor du finner kontaktinformasjon. Kaffehagen er dog ikke med på denne utdelingen.

📍Hjaltlandsgata 3

Prisbelønnet sopp

REKO-ring: Skøyen

Bjørnstad Skog fra Ås kommune leverer produkter av førsteklasses matsopp plukket i sesong. Kantarell, traktkantarell, steinsopp og piggsopp er noen av typene som renses, tørkes og saltes. Kraften fra soppen blir til fond eller soya som kan brukes i blant annet gryter og sauser.

Den 19. desember fra klokken 13-15 er neste utlevering for Skøyen. Bestilling av produkter kan gjøres via Facebook-siden til REKO-ringen Skøyen, hvor du finner kontaktinformasjon.

📍Hageland Olsens Enke (parkeringsplass) 

Særegen honning

REKO-ring: St.Hanshaugen/Grünerløkka

På denne REKO-ringen kan du blant annet finne Sandviken Honning. De kan smykke seg med både gull og bronse i NM Honning for sine varer. Sandviken Honning har i dag fire bigårder som de høster fra etter hovedblomstring. Dette gir de mulighet til å lage helt særegne smaker på honningen, slik som lakris og peppermynte. Honningen er helt naturlig, og ikke tilsatt noe.

Neste utlevering for St.Hanshaugen/Grünerløkka er 19. desember klokken 16-17 . Dette skjer på Mølleparken.

Du kan bestille varer herfra gjennom Facebook-siden til REKO-ringen St.Hanshaugen/Grünerløkka.

📍Mølleparken 

Dyrevelferd i sentrum

REKO-ring: Oslo sentrum/Sukkerbiten

En av de faste matvareprodusentene man finner ved Sukkerbiten er Delås Gård. Gården som ligger i Skjeberg, har tidligere levert blant annet grønnsaker og egg fra frittgående høner.

Dyrevelferd står høyt på gården, og hønene får hvert år flere måneder med pause fra å legge egg. Akkurat nå har hønene en eggfri periode, men følg med på Facebook-siden til REKO-ringen Oslo sentrum/sukkerbiten for å holde deg oppdatert og handle andre varer.

Sentrumsringen har siden 2020 hatt fast tilholdssted ved Sukkerbiten, bak Operahuset. Det har ikke satt noen dato for neste utlevering, men når det settes opp ny dato blir det publisert på REKO-ringens Facebook-side.