Osloparkene du kanskje ikke vet om

Utsikt over Oslofjorden fra Havnabakken. En av mange fine ikke like kjente parker i Oslo.

Utsikt over Oslofjorden fra Havnabakken. En av mange fine ikke like kjente parker i Oslo.

Av Astrid Stenvold

Oslo har utrolig mange fine parker man kan tilbringe tid i, og parkene har forskjellige kvaliteter. Parkene byr for det første på god atmosfære, og er en fin mulighet til å oppleve enda mer av Oslo. I tillegg er det et fint sted å tilbringe frokost, lunsj eller middag med venner eller kjæreste.

De største og mest populære parkene kan ofte være fulle når solen titter frem. Derfor har vi laget en liste over de litt mindre, men vel så fine, parkene i Oslo. Ta med kubb, en ball, en fin bok eller god mat og drikke. Ta et avbrekk fra den travle hverdagen og nyt de hyggelige omgivelsene Oslo-parkene har å by på.

Tøyenparken. Parken er kanskje mest kjent som Øyafestivalens område, men det er også superfint å være her ellers. Dessuten ligger parken rett ved Botanisk Hage, som er fantastisk å gå gjennom uansett årstid.

Kampen park. Ikke så langt unna Tøyenparken finner du denne flotte gressletta. Parken ligger på den høyeste delen av Kampen og har dermed en veldig fin utsikt over byen.

Klosterenga. I tillegg til et langstrekt grøntareal med gangveier og beplanting, vil en skulpturpark snart ferdigstilles i parken. Parken ligger i Gamlebyen.

Grorudparken. Langs Alnaelva ligger denne fine parken som tilbyr rom for både idrett, lek, sosialt samvær og kulturelle aktiviteter. Fint å rusle rundt parken.

Bjølsenparken. En koselig liten bypark. Kombiner en tur til parken med litt sandvolleyball eller tufteparktrening på Voldsløkka som ligger rett ved.

Torshovdalen. En åpen, stor og mindre folksom gresslette mellom Sinsen og Torshov. Her får du gode solforhold og fin utsikt på toppen av parken.

Havnabakken. Her får du en av Oslos fineste utsikter med på kjøpet. Parken ligger på Nordberg, så hvis du ønsker noe fint å se på anbefaler vi deg å ta turen hit.

Idioten. En liten park som ligger i rolige omgivelser på Adamstuen. Kjøp deg noe godt å spise på en av de koselige kafeene som ligger rundt.

Nordre Skøyen hovedgård. Litt utenfor sentrum, nærmere bestemt på Hellerud, finner du denne fine parken. Her får du også god utsikt mot Oslofjorden.

I tillegg til disse finnes også de litt større parkene, ofte fulle av liv; Sofienbergparken, Iladalen, Slottsparken, Ekebergparken og Frognerparken.