Gode fiskesteder i Oslo

Av Michelle L. Smith

I Oslo kan du fiske det aller meste som finnes av norske ferskvannsarter uten å måtte reise særlig langt. Det er utrolig at vi har så mange fiskemuligheter i en storby, og det er noe hvert fall vi ønsker å benytte oss mer av. Om du vil kjøpe fiskekort eller melde deg på kurs, anbefaler vi å ta en titt på Oslomarkas fiskeadministrasjon (Ofa). Her finner du også oversikt over alle fiskevann i Oslo.

Vi har snakket med @Fellowwodsmen om tips til fine steder å fiske i Oslo. På Instagram og Youtube deler de friluftserfaringer og inspirasjon, fra sine turer i både Oslo og rundt omkring i Norge.

Hva med å ta med deg stormkjøkkenet, fiskestanga, hengekøya og teste fiskelykken på et av disse stedene ?

Østmarka

Drettvannet: Ta T-banen til Mortensrud. Følg blåmerka sti nord fra Langvann til Pettersbråtan og over broen som går mellom Sør- og Nord-Elvåga. Herfra følger du videre blåmerket sti til nordre Skytten, forbi Purkemyrene, Skråbakkhølet og nordover, så du ender opp nord for Mortvannet, til du kommer frem til nordenden av Drettvannet. På vei hjem går du videre på grusveien til Losby golfklubb og følger lysløupa til du kommer til Sørlihavna hvor an kan ta buss til Oslo. En utrolig fin tur om man skal ha to netter i skogen og komme seg dypt inne i Østmarka. anbefaler å gå innom Losby cafe på vei hjem.

Lengde på tur: ca 1,5 mil

Nordmarka

Spålen Spålen er et fantastisk vann som ligger i Katnosa og Spålen naturreservat nord i Nordmarka. Enkleste adkomst er med bil til Tverrsjøstallen ved Jevnaker. Derfra går man 5 kilometer hovedsakelig på grusvei før man ankommer vannet. Her får du opplevelsen av villmark, og man kan oppleve godt fiske. Der er også veldig godt egnet for padling, med en vakker øy med fine campmuligheter.

Lengde på tur: ca 5 km

Movatn: En Ruter-billett til 37 kr tar deg fra Oslo S til Movatn Stasjon med tog. Med det samme du går av toget ser du Søndre Movann. Et flott turområde og et vann med gode fiskemuligheter. Flott for barnefamilier på en dagstur. Her er det også bademuligheter om sommeren, og utleie av kano og båter.

Lengde på tur: Her kan man velge hvor langt man vil gå men du kan se vannet med en gang du går av bussen.

Finntjern (Enkelt om man orker å gå litt): Fra Movatn Stasjon kan du gå nordover på Olaf Lørenskogens vei. Følg grusveien som tar deg oppover i Nordmarka. Ta til venstre når veien deler seg, eventuelt kan du ta en snarvei på en blåmerket skogssti. Orker du å gå i en times tid i slak oppoverbakke, kommer du snart frem til flere flotte fiskevann og litt villere natur. Finntjern ligger like ved grusveien og passer fint for småbarnsfamilier som vil prøve seg på en overnatting i naturen. Vannet er fullt av abbor som gjerne tar marken på kroken. En ørret kan man også være heldig å lande. Velg campplassen på odden på sydsiden.

Lengde på tur: ca 5 km

… og videre til Store Gørja og Auretjern: Om man vil oppleve litt av villmarken Nordmarka har å tilby, går man kjapt forbi Finntjern og setter kursen mot Kalvsjøen. Dette er et flott og vilt fiskevann, med kriker og kroker, bratte fjellsider på sydsiden og flere bortgjemte fine campplasser. Rett nord for Kalvsjøen ligger Store Gørja, et vann vi har blitt nærmest forelsket i. Her har vi tidligere tatt stor og fin ørret. Rett øst for Kalvsjøen ligger Nordre og Søndre Auretjern. To små vann med et par fine campplasser. Her vaker det også stor ørret.

Lengde på tur: ca 16 km