Nyheter i Oslo 2021

Masala Politics (Foto: Martin Johansen)

Masala Politics (Foto: Martin Johansen)

Av Ida Kristiansen

Det er mye vi har lyst til og vi er åpenbart spesielt opptatt av nyheter i byen vår. Vi har sett på hva som nylig har eller skulle kommet, eller kommer i Oslo det kommende året.  

For 2020 er endelig ved veis ende og nå håper vi på et mye mer sosialt og morsommere år etter 31. desember. Det er vi ikke alene om, og det levnes liten tvil om at gater, parker, kaféer, restauranter og utesteder vil fylles igjen så fort det er anledning. Det har både alle vi og næringen godt av!

Vi håper på, og er forventningsfulle til en trygg og god gjenåpning av samfunnet, og at neste år skal bli et bedre og fint år for alle.

Munchmuseet – Det mye omtalte museet i Bjørvika som skulle åpnes i 2020 ble utsatt, og skal nå etter planen åpnes i løpet av våren. Dette kan være verdt å få med seg om du er interessert i kunst og Edvard Munch. Generelt er det et sted alle som er litt opptatt av kultur bør ha besøkt én gang i det minste! Det du kan finne på museet er den norske kunstnerens verdenskjente kunstverk. Skal man hit kan vi anbefale at du setter av en dag så du kan nyte og bruke god tid på å sjekke ut alt museet har å by på.

📍Bjørvika

The Little Bakery – Dette lille bakeriet er en nykommer hos Amerikalinjen hotell i Oslo. Her serverer de Bagels, som er brød som er formet som en smultring. Disse kan du ta med deg på farten, eller nyte på Atlas Brasserie & Café. For selv om det er på et hotell, er alle velkommen til å nyte et godt måltid hos dem. Bagelen ble brakt til New York av polske immigranter og er i dag noe av mest berømte fra storbyens matscene. Det er ikke klart når de åpner, så det er bare å følge med.

📍Jernbanetorget 2

Brød & Sirkus – Denne nye restauranten er noe utenom det vanlige. Her kan du spise italiensk mat, nyte kvelden med venner og kanskje noe godt i glasset. Hvor du samtidig blir underholdt med mye forskjellig. Det kan være quiz på tirsdager, bingo på fredager, eller søndagsimpro hvor de får besøk av fire nye komikere annenhver søndag. Det kommer også nye konsepter så det er bare å vente i spenning. 

Underholdningen starter hver kveld kl 19.00, men om du bare vil dra dit for å nyte et rolig måltid så kan man det også.. Du trenger ikke å kjøpe billetter for å komme inn, men du kan bestille bord på forhånd.

📍Tordenskiolds gate 3

Chanel – En gladnyhet for moteelskere er at i 2021 skal Norges første Chanel-butikk åpnes i Nedre Slottsgate 10, ved Steen & Strøm. Butikkene bruker som regel å være 100% gjennomført og er ryktene sanne, så skal visst butikken breie seg utover tre etasjer. Dette er noe å glede seg til! Det er ikke klart hvilken dag som blir åpningsdato, så man må bare følge med.

📍Nedre Slottsgate 10

Nimbu – Er du glad i indisk mat? Da finnes ikke bare en, men to nyheter for deg i 2021. En av disse restaurantene, Nimbu finner du i Oslobukta. Her kan du velge mellom å spise en syvretters middag eller bestille retter enkeltvis. Etter planen skal Nimbu åpnes 13. januar.

📍Rostockgata 64

Masala Politics – En annen indisk restaurant vi vil tipse om er Masala Politics som åpner dørene 1. januar. Gjengen bak Masala Politics har som det sies i navnet fokus på indisk politikk, og håper på og få mange fine samtaler/debatter om dette. Samtidig som du kan kose deg med god indisk mat som Raj Kachori, Masala Dosa og mye annet digg. Denne restauranten byr på både god indisk mat og kanskje du til og med lærer noe nytt og spennende!

📍Karl Johans gate 13

Vet du om noen nye aktiviteter, opplevelser, kaféer eller restauranter, som burde vært nevnt? Ikke nøl med å sende oss en e-post eller tipse oss på Instagram. Så blir det jo parallelt “nyåpning” for kjente og kjære steder også, og minst like viktig at vi husker å besøke de også.

En ting er i hvertfall sikkert, vi gleder oss til 2021!