Mohn: Urban og uformell gourmet på Filipstad

MOHN_MarcusGrunwald.06-06-21__33-min.jpg

[Stengt permanent]

Tekst: Taran Hofvind / Foto: Marcus Grünwald

Har du fått med deg baren og restauranten Mohn på Filipstad? Her kan du få en upretensiøs kulinarisk opplevelse i urbane omgivelser.

Man kan ha en helaften med en flere-retters gourmetmiddag eller bare ta en øl og nyte et glass spennende vin, under en parasoll på uteserveringen. Topp det gjerne med ferske reker, deilige østers eller litt ost og spekemat. 

Den urbane restauranten ligger et lite steinkast unna Aker Brygge og er perfekt for en date eller en avslappet middag med venner, skjermet fra folkemengdene i sentrum.

En bryggebistro midt i asfaltjungelen

Godt gjemt bak skateparken og Skur 13 på Filipstad, omringet av asfalt og store murbygninger, finner du denne skjulte skatten av en restaurant. Den ligger i Mohn-gården, en tidligere vaskehall og verkstedlokale, i sterk kontrast til det blankpolerte Tjuvholmen på andre siden av vannet. Her er det er ingen hvite duker eller stive skjortesnipper i sikte!

De har beholdt den industrielle estetikken og ravende takhøyden. Gulvet er av betong og kjøkkenet stilfullt oppkonstruert av gamle containere. Interiøret bærer preg av gjenbruk, noe som skaper en avslappet atmosfære.

Lyden av skating, måker og lystige jazztoner som strømmer utover uteserveringer, kombinert med den stekende solen, gjør at sommerfølelsen er på topp. Den første sippen av et glass godt avkjølt rød pét nat, Michael Gindl – Bubbles, anbefalt av restaurantsjefen, setter prikken over i-en.

Vi får følelsen av å være i en av de hippe bydelene i Berlin selv om vi fortsatt befinner oss i lille Oslo.

Restaurantsjefen Tommy Gomez, en humørfylt og eksentrisk type med et bredt smil og lang fartstid i bransjen, sier at Mohn har en slags bryggebistro-stil, men at de ikke har noe spesifikt konsept. Her er det vin og mat for alle, ifølge ham.  

– Vi liker å bytte ut ting og eksperimentere! Menyen er alltid under utvikling og vinmenyen kan variere fra dag til dag. Mohn er en organisk og voksende organisme, her kan du få noen spennende overraskelser, forteller Tommy.

De har et stort utvalg av naturvin og andre spennende varianter. Blant annet thailandsk og tyrkisk hvitvin. De har også mye spansk vin siden Tommy selv er spansk, og har tidligere jobbet på restaurantene Bon Lio og Txotx, som begge er basert på det spanske kjøkkenet.

En kulinarisk opplevelse på deling

Menyen på Mohn består av et utvalg småretter og hovedretter. Det er egen lunsjmeny for uteserveringen med blant annet blåskjell, ferske reker, oster og spekemat.

Vi fikk servert fem ulike retter på deling plukket fra smårettmenyen og hovedrettmenyen. Det fungerer veldig fint å dele på alle rettene. På den måten får man også smakt på mer av menyen.

Fra smårettmenyen prøvde vi norsk asparges med hasselnøtt og østersemulsjon, biff tartar med beinmargkrønsj, pepperrot og estragon, og norsk østers med kjørvelolje og syltet agurk.Undertegnede prøvde østers for første gang og ble positivt overrasket. Kjørveloljen og den syltede agurken balanserte nydelig ut den intense sjøsmaken, og det frister til gjentakelse!    

Fra hovedrettmenyen smakte vi på saltbakt torsk med svartkål, røkt potetskum, purreløkaske og puffet bygg, og til slutt helgrillet makrell med ramsløk, brokkolini og småpoteter. Hver rett var en egen opplevelse med råvarer i ypperste kvalitet, med rene og friske smaker i spennende kombinasjoner.

Begge fiskerettene leverte på høyt nivå med upåklagelig konsistens og kombinasjon av smaker. Ellers var tartaren virkelig et høydepunkt som må trekkes frem. Det var en smakseksplosjon med mange lag og verdt et besøk i seg selv. Og hvitvinen vi fikk servert til, en tyrkisk sauvignon blanc, løftet retten til nye høyder.

På menyen er det meste fisk, sjømat eller vegetar og du finner kun en hovedrett med kjøtt. Prisene varierer fra 80 til 285 kr på smårettmenyen og hovedrettene ligger mellom 185 til 395 kr.

Dj og pizza på uteserveringen

I sommer skal de utvide med en egen pizzacontainer på uteserveringen, og det skal være Dj flere ganger uken. Så her er det flere grunner til å ta turen i sommer. Dette er et ganske populært sted, så det lønner seg å booke bord på forhånd for å være sikret plass, spesielt om man er flere.

 

📍Filipstadveien 5