Bánh Mì XO

Vi setter stor pris på en digg lunsjbaguette fra Bánh Mì XO på Nationaltheateret i Oslo

Vi setter stor pris på en digg lunsjbaguette fra Bánh Mì XO på Nationaltheateret i Oslo

Av Kenneth Lorentzen

Godt gjemt “i veggen” rett ved Klingenberg Kino får du kjøpt veldig gode vietnamesiske baguetter. Enten til lunsj, eller på farten! Vietnamesiske Bánh Mí er ikke store, men smaken er upåklagelig og prisene er slettes ikke verst de heller.

- Tunfisksalaten har jeg laget selv. Alt er forresten hjemmelaget, forteller Linh Nguyen, den hyggelige damen bak kassen oss.

Vi leter alltid etter skjulte perler i byen vår, og dette er virkelig en av de! Velg mellom seks forskjellige baguetter eller to varianter av vårruller. Vår favoritt er tunfisken, men svin og biff-variantene er veldig gode de også. Menyen er ikke lang, men det behøver den ikke være heller. Oftest er det et godt og ikke dårlig tegn.

150 meter til bryggekanten
Dette er Vietnam-inspirerte baguetter, og det kjennes på smaken. Med sitrongress, koriander, syltede raspede gullrøter og hjemmelaget mango-saus blant ingrediensene blant de forskjellige alternativene. Deilig asiatisk!

Nguyen tok over Bánh Mì etter de forrige eierene rett før pandemien stengte ned byen, men nå har det heldigvis blitt bedre tider igjen.

- Menyen er mye av det samme som tidligere, men vi har gjort baguettene enda bedre, forsikrer Nguyen.

I det lille lokalet er det ikke mange sitteplasser, men det er mange fine steder å nyte maten ute hvis det er fint vær. Det er kun 150 meter til Spikersuppa eller til Rådhusplassen og vannet. Prisene ligger rett under eller over hundrelappen, og du får en stor baguette for pengene.

📍Olav Vs gate 4