Mad Love: New York-style pizza på Grønland

Et stort stykke nydelig Parma.

Tekst & foto: Taran Hofvind

Den lokale pizzasjappa på Oslo øst serverer store stykker pizza i kjent New York-style. 

Mad Love har tatt med det klassiske dollar slice-konseptet fra andre siden av Atlanteren hjem til Oslo, og det er vi veldig glade for!



Store stykker, lite lokale

Den lille sjappa vis-à-vis Botsparken på Grønland åpnet dørene for et snaut halvår siden. Denne gjengen har vært i statene og lært seg hvordan skikkelig New York-style pizza skal lages. Noe som absolutt er mangelvare i denne byen. 

På menyen finner du åtte ulike pizzaer, og du kan bestille stykker eller en hel pizza. De har klassikere som Margherita (56 kr/295 kr og Parma (79 kr/409 kr), samt spennende varianter som Lucifer, med salami piccante, nduja, bakt paprika, ricotta og mozzarella.

De har også Veggie Massacre som er fylt med digge grønnsaker, blant annet squash, grillet paprika og grønnkål. Mad Ost, med flere oster og hvit eller rød saus, anbefales å prøves med hvit saus, ekstra gorgonzola og valnøtter. Det skal testes ved neste besøk! 

Denne gangen gikk vi for et stykke hver av Margherita, Parma og Lucifer. Stykkene er ikke like billig som ekte dollar slices i New York, men selve pizzaen nærmer seg absolutt noe som kan sammenlignes. 

Du trenger to hender!

Margherita var først ut og var en gledelig opplevelse. Tomat, mozzarella, basilikum og litt parmesan på toppen er en nærmest uslåelig kombinasjon. Ved første øyekast ser vi at de har fått til størrelsen på et New York-style-slice. De første par bitene må tas med hjelp av to hender (og nei, her er det ikke kniv og gaffel som gjelder). De treffer blink på tykkelse på bunnen og skorpa, og sausen er frisk og god med mye smak av tomat. Dette var rett og slett skikkelig digg. Selv om prisen er 56 kroner for et stykke, synes vi du får en generøs porsjon for pengene.

Lucifer kunne by på litt styrke og masse smak, perfekt for de som liker det litt spicy. Ett stykke av denne koster 68 kroner. Stykket av Parma var generøst toppet med ruccola, parmesan og deilig parma. Sistnevnte ble favoritten blant de tre, men det var også det dyreste til hele 79 kroner. 

Hos Mad Love kan du altså få en liten lunsj for 56 kroner, men man må nok ha en litt tidlig middag for at dette skal holde som lunsj. Tre slices derimot holder til en god middag. Hvis du kjøper en hel pizza skal den holde til to til tre personer. Det er også mulig å legge til ekstra ingredienser, og tilpasse pizzaen etter eget ønske. 

Til å drikke gikk vi for hver vår Jarrito, en mango og en guava. Brusskapet er fylt med ulike varianter av blant annet Tøyen-cola, Jarrito og Club-Mate. Her er det ikke en Sprite eller Coca Cola i sikte! De har også alkoholservering med Juice IPA og Schous Pilsner på tapp, og et utvalg vin og brennevin. 

Urbant: Graffitikunst og DJ-stand

At Mad Love har funnet sin plass på Grønland er en perfekt match med tanke på at det kanskje er det nærmeste Oslo kommer til å være en ekte, urban storby. På de røde veggene henger det grafittikunst og i hjørnet står det en DJ-stand. Lokalet er ikke stort, og det går nok mest i takeaway, men de har tre bord med plass til 4-5 personer på hver. Det er veldig avslappet og ikke noe mer fancy enn du forventer av den lokale pizzasjappa. 

Stykkene koster mellom 50 og 79 kroner, og de hele pizzaene koster 250 til 409 kroner. På mandager er det kun åpent for takeaway. Ellers holder de åpent fra 16-22:30 på hverdager, 15-22:30 på lørdager og 14-21 på søndager.

Dette er definitivt ikke siste gangen vi besøker Mad Love. Til sommeren er det perfekt å hente seg et par slices og sette seg i parken over veien, og nyte sola. Det gleder vi oss til!

📍Grønlandsleiret 61b