Live anbefaler

IMG_2434.jpg

Heisann! Jeg heter Live, er født og oppvokst og har bodd mesteparten av mitt 24 år gamle liv i Oslo. Likevel lar jeg meg fortsatt overraske, inspirere og imponere av byen.

Det siste året har jeg begynt å gjenoppdage Oslo som sykkelby. Det gir en fantastisk frihetsfølelse å suse rundt på en bysykkel i sentrum, eller på min egen mer utenfor bykjernen. På sykkel har du mulighet til å utforske større områder enn til fots. Jeg elsker å bli kjent med steder som tidligere bare var et stopp på en T-banelinje, og forstå hvordan ulike steder henger sammen. På sykkel oppdager man at storbyen vår også tross alt er ganske liten. Med alle sykkelveiene som har dukket opp de siste årene, er det lett å finne fine ruter samtidig som jeg føler meg trygg i trafikken. 

Nå blir både trærne og gresset stadig grønnere, og når sola står skikkelig på, er det lett å glemme at vi bare er i april. Jeg gleder meg veldig mye til sommeren, og spesielt til de varme dagene der man bare bade! Jeg elsker å dra og bade om kvelden, det er herlig forfriskende etter en lang dag. Det gir en magisk følelse å svømme rundt mens dagens siste solstråler speiler seg i vannet. Jeg liker veldig godt å bade på Tjuvholmen, men også roligere steder som Sognsvann eller andre vann og tjern i marka.

Etter hvert som ting går mer tilbake til normalen, gleder jeg meg til nye kulinariske opplevelser. Oslo har så mange gode spisesteder at jeg og kjæresten egentlig har en avtale om å alltid prøve et nytt sted når vi er ute og spiser. Likevel er det noen steder jeg vet jeg kommer til å dra tilbake til. Den italienske vinbaren og restauranten Vineria Ventidue på Frogner er en av disse. Det koselige og romantiske lokalet oser av autentisitet. Maten smaker helt utsøkt, og man merker tydelig at eieren selv er halvt italiensk. Lokalet er ganske lite, så det kan være lurt å bestille bord å forhånd.