Lille Café i Hjemmets kolonihager

Lille Café_Hjemmets kolonihager_august21_Taran Hofvind_22.jpg

Tekst og foto: Taran Hofvind

Lille Café i Hjemmets Kolonihager er en godt bevart hemmelighet. Å ta turen hit føles litt som å være i et eventyr, eller en evig svensk midsommar. Dette er også hjemmet til kanskje Norges mest kjente hytteadresse, Portveien 2. 

Kafeen ligger godt gjemt i kolonihagen på Bjølsen, mellom Voldsløkka Idrettsanlegg og Bjølsenparken, i den litt mystiske bydelen Sagene. Her er det perfekt å dra på en solfylt søndag for å bytte ut asfalt og murbygg, med en oase av fargerike hytter og parseller med hvite stakittgjerder.

Kaffe og nystekt vaffel

Lille Café er hovedsakelig en uteservering, og ligger midt i den frodige kolonihagen. Den er åpen fra kl 12-15 hver søndag hele sommeren. Det er hagens egne medlemmer som driver kafeen, og her tilbys det brus, kaffe og deilige nystekte vafler. Hvis noen har bakt blir det solgt hjemmebakst i tillegg.  

Uteserveringen er solfylt med fargerike bord og stoler. Det er lett og ledig stemning, og helt åpent for å komme med hele familien, eller nyte noen timer i fred med en god bok. Det er også benker rundt om i hagen som det er fritt frem å bruke for besøkende.

Her kan du nyte en deilig vaffel mens du drømmer om å en gang eie en av de 109 unike kolonihyttene, hvis du ikke allerede er en av de heldige. Kafeen er åpen fra kl. 12-15 hver søndag hele sommeren, og siste åpningsdag i år er søndag 29. august.

Før eller etter kafebesøket er det verdt å ta en runde i hagen og for å titte på alle de artige husene og de vakre hagene. I noen av dem bugner det av grønnsaker, frukt og bær, mens andre preges av mangfoldig og vakker blomsterflora.

Bordtennis, quiz og festival

Rett ved kafeen ligger det også en scene. Der har de tidligere arrangert ‘Sagene Hagefest’. En festival med DJ’er, live musikk og god stemning for hytteeiere og besøkende. Her har de til og med hatt artister som Girl in Red på scenen. Denne suksessen håper de å gjenta når forholdene tillater det. I sommer har de også arrangert quiz på kafeen. Vi gleder oss allerede til neste sommer!

Ved siden av scenen er står det en sjarmerende klassisk rød telefonbok, fylt med bøker til utlån, og lenger ned i hagen finner du et bordtennisbord som kan benyttes av alle. De har også en fin lekeplass for barna rett ved kafeen.

📍Hjemmets kolonihager