Best Friends Pizza: Miks av amerikansk og italiensk

bestfriendspizza-aug21-kjerstilien-7.jpg

Tekst & foto: Kjersti Lien 

Pizza slår aldri feil! I mai åpnet en ny pizzaria på Grünerløkka. På kjøkkenet kombinerer de luftig New York-style med bløt napolitansk. Det høres ikke feil ut.

Best Friends Pizza startet opp med take away allerede i mars, men åpnet først lokalene i mai. Resultatet har blitt et hipt sted for vennegjengen, med en hyggelig uteservering på fortauet utenfor.

New York-style og napolitansk

Det er gjengen bak ‘Bass’ og ‘Eff Eff’ som igjen kommer med noe bra. De ønsket å lage noe som komplementerte Bass, på nordsiden av Løkka. For å lage den perfekte deigen har de samarbeidet med ‘Løkka Deli’ og på menyen har de foreløpig ti ulike pizzaer, hvor hele fem av dem er vegetar.

Vi bestilte Smoked Mozzarella di Bufala, nettopp et vegetarisk alternativ. En klassisk pizza med tomatsaus, mozzarella og basilikum. Pizzaen var så saftig at den smeltet i munnen, samtidig som at den sprø italienske skorpen var bevart. Tomatsausen smakte veldig godt. Undertegnede ville gitt denne terningkast seks, hvis vi vanligvis trillet terning.

Til maten prøvde vi først Campari soda. På menyen har de kun to drinker, og dessverre ble ingen av de en favoritt her. Vi bestilte derfor to kalde øl i stedet, som fungerer veldig godt til pizza. Til tross for et lite utvalg drinker, så byr de på seks spennende viner, samt ulike typer øl og cider, og diverse alkoholfrie alternativer. Om du føler for det kan du også nyte en shot Fernet, i riktig osloånd. 

De ansatte omtaler stedet og konseptet som ‘still in progress’. Utover høsten skal de utvide menyen. Først og fremst pizzautvalget, men de planlegger også å tilby småretter og dessert. Ganske snart vil de ha glutenfrie pizzadeiger. Det er positivt! I tillegg skal barmenyen oppgraderes.

Industrielt og rustikt 

Til tross for et lite lokale, så oppleves stedet luftig. Det er høyt under taket og lyst interiør, som gir følelsen av romslighet. Interiøret er veldig i tiden og kler stedet godt. 

Stilen er en blanding av industrielt og rustikt. Betonggulv, murvegger, treverk, vintage og brune skinnseter - en perfekt kombinasjon, spør du oss. Kontrastveggen i enden av lokalet er virkelig kronen på verket og komplementerer resten på en fin måte. 

Helt i toppen av Thorvald Meyers gate, i rolige omgivelser, har de ordnet en enkel servering på fortauet. Stikker du innom når det er opphold og sol kan du også sitte her. Det enkle er ofte det beste, og det stemmer godt også her. 

Best Friends Pizza er et kult og uhøytidelig sted med god mat. Ta med venner, familie og kolleger og test det relativt nye spisestedet for en god opplevelse.

📍Thorvald Meyers gate 26