Kverneriet DIY

Av Kristina Brekke

Lyst til å spise en av Oslos beste hamburgere i egen stue? Prøv en DIY-burger fra Kverneriet

Litt ekstra tid til overs og ønsker å imponere kjæresten, venner eller svigers? Da er Kverneriets DIY (Do it yourself) kit genialt for deg. Vi har testet ut å være masterchef for en kveld, og må være så ærlig og si at resultatet ble utrolig godt. Så om du også ønsker å føle deg som Gordon Ramsay, anbefaler vi deg å bestille et DIY kit fra Kverneriet og stille i stand tidenes burgerfest.   

Tre ulike kits

Kverneriet tilbyr tre ulike kits: Kid cheese, Umami og Boss, der alle er inkludert fries. Vi gikk for Boss, noe vi ikke angrer på. Boss burgersettet inkluderte to saftige hamburgere med sopp, løk og honning- og pepperglasert bacon som tilbehør. For ikke å glemme det fluffy og myke burgerbrødet. På toppen av det hele fikk vi også med en god mengde fries, som ble utrolig crispy. Noe som ikke alltid er garantert når man steker fries hjemme. Det fulgte med to dressinger til burgeren og to valgfrie dressinger til fries. Der valgte vi hvitløk og chillimayo.      

Hele kitet var pent innpakket i en grønn boks. I boksen lå det flere små bokser med de ulike ingrediensene som til slutt skulle bli en saftig og god burger. Alle de små boksene var godt markert, slik at det ikke var noen tvil om hva som var hva. På toppen lå det en lapp der hele fremgangsmåten for prosessen var godt beskrevet, steg for steg. 

Kokkeleringen tok ikke lang tid, og prosessen var så gøy at tiden ble glemt bort. Å lage burgerne var ikke vanskelig. Det eneste som kreves er at man har en stekepanne og en ovn. 

Sluttproduktet

Resultatet ble et storslått hamburgermåltid vi neppe kan lage bedre fra bunn. Vil faktisk tørre å påstå at disse ble like gode som burgernemenyene som blir servert på Kverneriet. Smakene utfylte hverandre, og løken og soppen gjorde det lille ekstra for at smaken ble helt topp. Burgeren var også utrolig saftig og osten var smeltet perfekt. Det må også nevnes at det er rause porsjoner, og vi lover at du kommer til å bli god og mett. En ekstra bonus var den deilige burger lukten!   

Et DIY konsept er noe som falt godt i smak hos oss. Man må gi litt ekstra for maten, i stedet for å få alt helt ferdig servert. I tillegg er maten varm og god når man spiser, noe man ikke alltid får når man bestiller take-away. Vi ser også at dette kan være en hyggelig sosial aktivitet som man også kan gjøre sammen med andre. 

📍Henrik Ibsens gate 100 (Solli Plass)
📍Kirkeveien 64B (Majorstuen)