Godthåb: Sjarmerende bar og kafé

Godthåb-11.7-Lene10.JPEG

[Stengt permanent]

Tekst & foto: Karoline Paasche og Lene Myrum Haugen

Like ved Grønland torg ligger denne godt skjulte perlen - en vegansk bar og kafe med fokus på hjemmelagde produkter, god musikk og kulturarrangementer. Og en veldig sjarmerende uteservering!

Inngangen ligger nokså anonymt og skjult til. Den smale trappeoppgangen fører til et stort og åpent lokale i annen etasje. Spesielt om sommeren er uteserveringen populær, og på takterrassen begynner det å fylles opp med folk allerede fra åpningstid, også på ukedager.

Takterrasse med sjarm

Dere som er kjent med innholdet vårt vet at vi liker å sjekke ut takterrasser i Oslo. Denne er ikke et unntak. Disse skryter også på seg å ha Oslos fineste, og det måtte vi selvsagt se med egne øyne. Vi er ikke fremmed for steder som skryter på seg både det ene og andre, men denne likte vi usedvanlig godt. 

Det som gjør at denne skiller seg ut vil vi si er sjarmen og hvor hyggelig og uformell den er. Tomatplanter dyrkes sammen med andre vekster i et lite drivhus i det ene hjørnet av uteområdet. En vegg langs gjerdet, som kan spottes fra gaten nedenfor, er dekket med fargerik grafitti. For tiden er det pridepyntet og fint, med vimpler og dekorasjoner i regnbuens farger.

Fine cocktails, men…

For ikke å glemme kaféaspektet opp i det hele, må vi nevne at de pleide å servere brunsj, men som mange andre har de måttet stenge kjøkkenet i slutten av 2020 på grunn av covid-situasjonen, og har ikke hatt økonomi til å åpne dette tilbudet igjen enda. Det er beklagelig, og vi håper de snart kan fortsette matserveringen sin til stor glede for sultne gjester!

Drikkekart fikk vi samtidig som vi ble plassert ved et bord etter eget ønske. Her var det mye å velge mellom, som seg hør og bør på enhver respektabel bar. Vi telte intet mindre enn ti cocktails, i tillegg til viner, øl, cider og selvsagt alkoholfrie alternativer.

Solen strålte og vi var i humør for en mango margarita og en limonadedrink. Trodde vi i alle fall... Antagelig og forhåpentlig var vi bare var litt uheldige med disse to. De var greie på smak, men ‘ingen høydare’, og derfor ikke verdt den saftige prisen på snaue 140kr. Selv om det er normalt å måtte betale for en cocktail i Oslo. Likevel må vi skryte av utseendet. De så altså utrolig lekre ut med tørket sitrusfrukt og blomster. Unektelig en fryd for øyet for oss som “spiser (og drikker) med øynene”. 

Instavennlig og livemusikk

Tross vi ikke var så heldig med dagens drinker, er Godthåb så hyggelig og instavennlig at det likevel gir god grunn til å avlegge dem et besøk når du er i nærheten, eller får lyst på en liten fest.

I de sene nattetimer transformeres lokalet til en nattklubb. Av og til har de også opptredener på konsertscenen med DJer og andre musikkinnslag, slik at gjestene kan nyte livemusikk. Det er stemningsfullt vi digger det! De er flinke til å oppdatere Instagrammen sin når det gjelder arrangementer, så ta en kikk der om du er gira.

📍Grønland 18