Kobberhaughytta

Av Michelle L. Smith

Dersom man vurderer å teste ut en ny tursti og ikke har besøkt Kobberhaughytta ennå, er det verdt å ta turen opp dit så fort man har mulighet. Her er det nemlig en stor og flott peisestue, og de låner ut tøfler til de som stikker innom. 

Psst! Vi fikk en tour med de som driver stedet. Se video ovenfor. 

Flere veier opp 

Det er flere muligheter for å komme seg opp til hytta, men den korteste ruten er en 5,5 kilometer lang tursti, i oppoverbakke, som tar cirka en time. Alt etter som hvilket tempo du velger å gå i. Det er lett å finne fram da turstien er godt skiltet hele veien fram til Kobberhaughytta. 

Hytta har vært i Oslomarka i mange år og er faktisk tidligere kjent som «Turnhytta», ettersom Oslo Turn bygget den på 1930-tallet. Av den grunn er det høyt under taket i dette rommet, noe som gjør at peisestua skiller seg ut sammenliknet med andre

Panoramautsikt og badstu 

Kobberhytta har nylig blitt oppusset, og det har resultert i en kobberstue med panoramautsikt ut til skogen. I tillegg er det mulig å bade og ta badstu dersom man velger å overnatte her, og dermed er dette et flott sted å kunne ta en pause fra bylivet, slappe av og nyte naturen. 

 Vi møtte en av gjestene som er en rutinert turgåer og kjent med de mange hyttene i marka, og han var klar på at han foretrekker nettopp denne turhytta. Rett og slett på grunn av utsikten og den flotte peisestua. 

Uavhengig om man ønsker en getaway med overnatting, eller ønsker ta på turklær og gå en liten ettermiddagstur, er Kobberhaughytta noe å anbefale. Et stort bonus er at våre firebente venner er også velkomne hit! 

Se flere tips: