Pigalle Cocktailbar

Av Marcus Grünwald

Visste du at Pigalle var Oslos første utested? Da var stedet svært annerledes enn hva det er i dag. Det var disco, gogo og konserter! I dag serverer de fine cocktails i en unikt art deco-designet lokale, med inspirasjon fra Frankrike. Med tre ulike arrangement i uken, byr Pigalle også på spesielle kvelder som kanskje interesserer deg!

OSLOS FØRSTE NATTKLUBB

Cocktailbaren Pigalle befinner seg i andreetasjen over Olympen, og åpnet dørene i 1965. Lokalet er svært og åpent, og fyllt med planter som bidrar til en botanisk og koselig stemning. Stedet er fyllt av fascinerende detaljer, noe man ser i blant annet det utrolige håndverket i taket.

Funfact! Før i tiden var det plassert stasjonære telefoner på hvert bord. På denne måten kunne man ringe rundt i lokalet og snakke eller flørte med andre besøkende. Kanskje noe som bør bringes tilbake nå i disse tider?

Open mic og ølsmaking

Her skjer de mye i løpet av uken! De satser på flere spennende konsepter med god variasjon. På onsdager settes det opp scene og arrangeres open mic-kveld. Da er folk velkomne til å synge eller sette sin egen humor på prøve med stand-up.

Torsdager er det «ølkveld» hvor man for eksempel kan bli med på en IPA-smaking. Tema varierer fra gang til gang og blir presenterte i samarbeid med Schous Bryggeri. Denne uken var det Belgisk øl som sto i fokus.

Vinyl Saturday

Hver lørdag er det «Vinyl Saturdays»! Da kommer det en DJ som snurrer vinylplater utover kvelden. Da kan man regne med god stemning på Pigalle! Dette er en hyggelig aften for de som elsker musikk og den unike lyden av vinyl. DJen spiller forskjellige sjangre som sikrer gode vibber på Pigalle.

Selv om det nå ser veldig fancy ut, trenger man verken frakk eller dress for å få seg en god cocktail og en hyggelig kveld hos Pigalle. Ta med en venn eller en date på en god drink, eller velg en kveld og et tema som passer deg.

📍Grønlandsleiret 15