Habsak
Restauranten på Alexander Kiellands plass har dratt inspirasjon fra det libanesiske kjøkkenet og byr på blant annet friske og fyldige småretter i en avslappet atmosfære. Selv om Habsak, tidligere kjent som Kasbah, har hatt en rekke ulike eiere og ansatte, har restauranten beholdt sin hjemmekoselige stil og kultur. Noe som har resultert i dedikerte stamgjester.
Libanesiske småretter
Menyen består hovedsakelig av libanesiske småretter, kjent som meze. Hummus og falafel er blant spesialitetene.Vi spiste labaneh, beet paste, hummus, tabbouleh, harissa, falafel med tahini og merguez bites med pitabrød. Kombinasjonen av retter ble en deilig variasjon av både smaker og konsistenser og skapte tilsammen er bredt smaksbilde. Spesielt imponerende er falafel-retten! Den krispige overflaten sammen med et utrolig smaksrikt fyll, komplementert av tahini gjorde dette til en av favorittene. Hummusen og beet pasten er også verdt å sjekke ut. Med mye mat for pengene, kunne vi bli sittende flere timer og småspise.
Open mic og yoga
Habsak jobber kontinuerlig med å opprettholde økologiske matvaner i restauranten og har innført både kjøttfri mandag og RAW-retter på menyen. På mandager kan du også droppe innom på en yogatime. Dette er gratis for alle som er i nabolaget. De har også kvelder med quiz, open mic og en mengde brettspill. Habsak ønsker å være et samlepunkt med god mat, hyggelig stemning og god underholdning. Det synes vi de får til.