Haandtryk: Pølsefest i historisk skjenkestue på brygga

Hos nyheten Haandtryk i Oslo sentrum får du digge pølser og godt tilbehør.

[Annonse]

Tekst & foto: Taran Hofvind

Nå kan du oppleve et pølsekalas du neppe har opplevd tidligere! Her har de fornyet den populære hverdagsretten, og byr på alt fra fritert umamipølse med trøffelmajones, til pølse toppet med bolognese og parmesan.

Hos nyheten Haandtryk får du et spennende og fristende utvalg av den folkekjære favoritten i historiske omgivelser. Dette er med andre ord stedet for deg som elsker pølser og klassiske skjenkestuer, og hvem gjør ikke det? Vi har selvfølgelig vært innom og smakt på mange pølser, i tillegg til deres klassiske og pølsevennlige tilbehør.



Pølsefest i historiske lokaler

Ikke langt unna Karl Johan og havnepromenaden finner du Haandtryk. Bygget er en unik del av Oslos fortid! Stedet og lokalene bærer historien til Skippergata 3, som har vært et serveringssted i hele 173 år! Interiøret er inspirert av klassiske skjenkestuer fra Wergelands tid. Det er mørkt tre, murvegger og brunt skinn, men med en fresh og moderne vri. Men det er fortsatt lett å se for seg folk sitte og skåle og skråle her

På bordet kommer det bugnende pølser fylt med toppinger vi knapt har sett på pølser før, og vi er veldig spente på å sette tennene i disse kreasjonene. De ulike variantene har faktisk også fått navn inspirert av Wergelands dikt. 

Den Første Omfavnelse er en fritert umamipølse med trøffelmajones, toppet med fritert selleri og smaksatt med trøffelsalt (149 kr). Som et tilvalg kan man også få revet ekte trøffel over pølsen. Dette var en nydelig smakskombinasjon som fort ble en av kveldens favoritter!

Vi prøvde også en Mig Selv, en stekt currypølse med baconsyltetøy, norsk akevitt, syltet grønnsaksrelish med grov sennep, lønnesirup og faktisk et hint av tikka masala (129 kr). Dette var en helt ny smaksopplevelse, men som absolutt gav mersmak.

Pølse + bolognese = sant

Pølsefesten fortsatte med tomat og basilikum, toppet med krydret bolognese og hvit saus med parmesan. Her får man en kombinasjon av smaker vi kjenner godt fra pastaverden og den norske pølsen, spennende! Denne har det poetiske navnet Paa Havet i Storm og koster 120 kroner.

Om du er ekstra sulten kan vi anbefale å gå for En Halv Alen Lange, som rett og slett er en ekstra lang bratwurst (198 kr). Da blir du god og mett!

Av sideretter gikk vi for potetmos, løkringer og selvfølgelig fries. I tillegg prøvde vi noen digge dipper, sririacha-lime majones og trøffelmajones, nam! Her er det bare å mikse og trikse med komboer av de ulike tilbehørene. Har du som oss en skikkelig dessertmage, kan du runde av det hele med enten is og sorbet.

Men husk at etter å ha spist her, blir de fleste andre pølser en temmelig kjedelig affære. Det var masse gode smaker, nye og spennende kombinasjoner og alt i alt et skikkelig hyggelig og godt måltid.

Bakgård og afterwork 

Haandtryk er stedet å dra med kompisgjengen for å starte kvelden med litt påfyll i magen før dere beveger dere ut på livet, eller en afterwork for å kickstarte helgen med gode kollegaer. Eller kanskje en første date?

Til sommeren kan du også nyte de gode pølsene i deres koselige bakgård, hvor du også virkelig får beundret den gamle arkitekturen.

Funfact! Stedet oppkalt etter et Wergeland-dikt, «Det første Haandtryk», og det var her Henrik Wergeland fant kjærligheten!

Åpningstider: 
Tirsdag til lørdag: 14-22
Kjøkkenet stenger klokken 20. 

📍Skippergata 3