Norum grill: Ny New York-inspirert grillrestaurant på Frogner
Vi i Mer av Oslo kan med sikkerhet fastslå at kjøtt og grillmat er en storfavoritt blant folket i denne byen. Derfor vet vi også at du kommer til å like Norum Grill.
Tekst & foto: Nora Sæter
Er du av typen som aldri får nok av perfekt, rosastekt kjøtt? Da har vi en hyggelig overraskelse til deg. Norum Grill har nemlig åpnet dørene på Frogner, og tilbyr nydelige kjøttstykker, rause porsjoner og poteter i den formen du helst vil ha.
Dette skal visstnok være når et klassisk New York-steakhouse møter moderne Oslo! Interessant, så vi har tatt turen til restauranten kledd i hvite duker på Oslo vest, for å dele hva nykommeren har å by på.
Grillmat, østers og bobler
I det historisk-majestetiske bygget, Frogner House, på Bygdøy allé, finner du nå Norum Grill. Spisestedet har bevart navnet etter hotellet som først hadde lokalet, og etterkommerne Norum bar og Norum bistro. Denne gangen er det grillmat som skal stå i fokus, østers, fisk og rustikke anretninger.
Inne i lokalet møtes vi av et modningsskap for kjøtt og et vinskap som går fra vegg til tak. Sverre Bjertnæs henger på veggen og bordene er dekket av hvite duker. Vi får absolutt et inntrykk av at dette skal fremstå som eksklusivt.
På menyen finner du hele 6 typer østers å velge mellom, hvorav den billigste koster 49 kroner, som i og for seg ikke er så verst! Blant forrettene finner vi klassikere som kamskjell og asparges med hollandaise, men også oksehalesuppe med foie gras. Vi var ikke så sultne i dag, så nøyde oss med et glass champagne: Lancelot Pienne Tradition Brut (195 kr). En perfekt måte å starte en hyggelig lørdagskveld på!
Ytrefilet og piggvar
Denne solfylte lørdagskvelden går vi for Ytrefilet med sauterte aspargesbønner, margbein og rødvinssaus (445 kr). Dessverre var de utsolgt for stedets eneste vegetartilbud Grillet lion main sopp med chimmichurri (395 kr), så vi velger husets Piggvar på beinet med vårgrønnsaker og kremet fiskessaus (445 kr). Både kjøttet og fisken var nydelig, men her kunne nok undertegnede ønsket seg litt mer spennende tilbehør til.
Selv om rettene kommer med tilbehør er det meningen at man skal legge til en siderett eller to, og en form for potet. Så for å spe på med noen deilige smaker og litt metthetsfølelse, la vi til en butter salat (89 kr) og en potetpure med gressløk (89 kr). Førstnevnte var syrlig, med syltede elementer og med makadamia-nøtter. Anbefales!
I og med at begge rettene kom med saus, kjøpte vi ikke ekstra, noe vi kom til å angre på i ettertid. Ytrefileten kom med lite saus, så det hadde gjort seg med en av de tre sausene man kan velge mellom (bearnaise, peppersaus og bordelaise), men da må du punge ut 89 kroner.
Ny italiensk nabo og nydelig uteservering
Alt i alt så er dette et fint nytt tilskudd på Frogner, som holder det de lover. Stedet er perfekt for å dele, for eksempel en Entrecôte double og hjemmelagde pommes frites – som vi kan se for oss kommer til å bli populært!
Og ikke nok med det, på motsatt side av lokalet finner du enda en nyhet, italienske Campo de’ Fiori Osteria. Et mer nedpå alternativ, med blant annet pizza og pasta. Der får du også lunsj torsdag til søndag fra kl 12.
Her finner du også en uteservering som er romslig og solfylt, og som passer perfekt for et glass vin når det er finvær.
Åpningstider:
Mandag - fredag: 17-21:45
Lørdag: 12-21:45