Little Wolf: Nydelig nytt tilskudd på St. Hanshaugen

Tekst, foto & video: Celia Wenk-Wolff

Er du en som elsker følelsen av å oppdage et nytt stamsted før alle andre? Da bør du ta turen opp til toppen av St. Hanshaugen, hvor gamle Geita har blitt til Little Wolf, et nytt pust av Sør-Europa og Middelhavet midt i Oslo.

Hjemmelaget pasta, veldig god fisk, sol på terrassen og åpent kjøkken? Yes please.



Mange gode småretter

Vi landet inne i det intime lokalet hos Little Wolf, omgitt av småbord og kokker som preppet på det åpne kjøkkenet. Solen varmet fortsatt ute, men inne fyltes alle stoler og bord raskt opp, alltid et godt tegn.

Menyen har mange småretter og er laget for å deles, med anbefaling om tre til fire retter per person. Vi startet med kremete Little Wolf Ricotta (89 kr), før vi kastet oss over villkveite med blodappelsin (149 kr), grillet purre med hasselnøtter (89 kr), og en rigatoni i vodkasaus (129 kr). Sistnevnte drømmer vi fortsatt om.

De har fire større retter i en høyere prisklasse, men smaken gjør opp for det – og vi gikk litt amok. 72-timers langtidsstekt bibringe (425 kr) med salsa verde og sprø mandelpoteter (49 kr), og turbot (piggvar/flyndre) med calabrisk chilismør (550 kr) med Green Goddess-salat (49 kr). Ja, vi måtte spørre hva turbot-retten var, og ble ekstremt positivt overrasket over hvor god denne var. Oksebrystet var så mørt at det bare falt av beinet – heldigvis var potetene crispy nok til å gi litt motstand på gaffelen.

Det var nesten vanskelig å følge med på daten min underveis, for vi hadde full utsikt til kjøkkenet hvor kokkene svingte seg rundt flammer og småretter. Heldigvis var det bare nysgjerrigheten som stjal blikket mitt, ikke fordi daten var kjedelig!

Søt avslutning med Brownie-misu og cocktails

At vi nesten droppet dessert? Urovekkende, men det måtte bli en Brownie-misu (119 kr). En dekonstruksjon av tiramisu med browniebunn, servert med varm karamell- og kaffesaus (var verdt hele turen alene).

Ikke nok med mat og dessert, men drinkene fristet oss og det hjalp (ikke) at alle cocktails kostet 159 kr. Vi testet Tommy’s Margarita, LW Aperol Spritz med Yuzu sake (beste spritzen vi har smakt!) og en Dirty Yuzu Martini. Sistnevnte er en perfekt avslutning på et godt måltid.

Med intim stemning, veldig god service og mat, vil vi si dette stedet er perfekt for daten du vil imponere, enten det er med kjæreste eller venner. Bare vær forberedt på at det åpne kjøkkenet kan stjele litt av oppmerksomheten.

Åpningstider:
Onsdag - torsdag: 16-22
Fredag - lørdag: 16-23
Søndag 12 - 20

📍Geitmyrsveien 57