Food Society

[Stengt permanent]

Tekst & foto: Maren Mjelstad / Video: Gabriel Viola

[Sponset mat] Har du hørt om det nye konseptet Food Society? Vi tok turen for å teste utvalget av retter fra seks forskjellige kjøkken, under ett og samme tak!

I januar åpnet de dørene i Briskebyveien, på Oslos vestkant. Inspirert av Mathallen og spiseplasser med variert utvalg, var ideen fullkomment etter ett år med jobbing. De valgte ut fire retter fra seks av verdens kjøkken: indisk, thai, street, green, koreansk og japansk. 

Food Society har flere alternativ for dem som ikke spiser kjøtt. Alle rettene under Greens er vegetarisk, men Falafel bowl (129 kr) er vegansk. De har også den indiske retten Paneer tikka (169 kr), som er vegetarisk. 

Burger med en tvist

Hvem er vel ikke glad i en god burger? På Food Society finner man kjente og kanskje mer ukjente burgervarianter. De kjente har likevel fått en fornyelse, slik at smaksopplevelsen blir enda bedre. Under begrepet ‘Street’ har de Messy cheeseburger, Truffle burger og California burger. Kjøttet er medium stekt, og man kan bestille vanlige fries, søtpotetfries, og grønnkålchips. 

Messy cheeseburger til 119 kr, er langt fra rotete i en negativ betydning. Sammen med en veldig god dressing komplimenterer smakene burgerkjøttet på en fullverdig måte. Selv om det ikke er sylteagurk med, kan man kjenne smaken likevel. Deilig!

Men man kan også få den spennende burgeren Korean fried chicken, fra det Koreanske kjøkkenet. Den friterte kyllingburgeren har en sprø utside toppet med koreansk BBQ-saus, og saftig kylling på innsiden. Salaten med vårløk og rødkål gir en forfriskende krønsj. 

Sammen med burger og fries kan man få ulike typer dip. Vi prøvde blant annet Avokado mayo. Dippen har en lett og kremete konsistent, som passer perfekt til salte fries. Finnes det noe avokadobasert tilbehør ikke passer til? Vi har til gode å smake det i hvert fall. 


Smakfulle asiatiske retter

Lyden “mmm” og “nam” kom fra flere munner da vi smakte på deres Ramen (159 kr) fra det japanske kjøkken. Supperetten fra Japan hadde en utrolig smakfull soyabasert kraft, som alene kunne vært en egen rett. Den sprøstekte grønnkålen på toppen var akkurat så sprø som man håper, og ikke et snev av soggy. 

En av de andre japanske rettene vi smakte på var Teriyaki bao (to stk for 149 kr). Grillet svinekjøtt i japansk teriyaki saus, med rødkål, salat, agurk, reddik og peanøtter. Alt dette pakket inn i ristet bao brød. Smakskombinasjonene og tilberedningen her er noe som rett og slett fungerer. 

Om du bestiller Pad thai (159 kr) fra det thailandske kjøkken, får du mye for pengene. Porsjonen er stor, og vi skjønner hvorfor denne retten er blitt en hit. Liker du sterk koreansk-inspirert mat bør du smake Sticky glaze chicken (189 kr). Denne instavennlige retten byr på stekt kylling i koreansk sursøt saus, spicy kimchi (fermentert kinakål) og ris.

Selvbetjening og takeaway-vennlig

Rettene fra Food Society kan nytes i lokalet (vanligvis), utendørs eller i sofaen hjemme. Bestilling av maten gjør man på selvbetjent digital skjerm i lokalet, eller på nett. Maten kommer i brune bokser og er enkel å ta med seg. Om man ikke orker å hente selv, kan du bestille levering gjennom foodora.

13. mai åpnet de et nytt lokale på Skøyen. Her vil det være en litt annerledes meny, så det blir spennende å se hvilke kjøkken og smaker man kan kjøpe her.

Psst! Trenger du tips til plasser å nyte takeaway-vennlig mat? Sjekk ut vår artikkel om utelunsj-plasser i Oslo sentrum eller Oslos koseligste benker


📍Briskebyveien 26