Oslos koseligste benker

En fin benk å nyte utsikten over Oslo fra, på Havnabakken.

En fin benk å nyte utsikten over Oslo fra, på Havnabakken.

Tekst & foto: Kristina Brekke

Våren er ankommet, sola har inntatt Oslo og fuglene kvitrer som aldri før. Ta med deg favorittboken, en podcast på øret eller en venn, og nyt soldagene på noen av Oslos koseligste benker. 

Vi har funnet en benk for enhver anledning, om du ønsker å nyte utsikten eller se en nydelig solnedgang. Noen litt nærmere sentrum enn andre. Det finnes utallige benker å velge mellom, så her er det bare å finne seg en favoritt!

Den urbane utsiktsbenken

Rett ved Akershus festning er det et lite platå vendt mot Aker brygge. Her er det flere benker hvor man kan sitte å nyte bylivet fra. Hvor man kan hvile øynene på Tjuvholmen, Rådhuset og Aker Brygge. Er du fysen på noe digg mens du sitter å nyter, er det ikke langt å gå til nærmeste kaffe eller bakeri fra denne benken.

📍Akershusstranda

Kjærlighetsbenkene

Er du i det romantiske hjørnet burde du sjekke ut benkene i Frognerparken. Nå som gresset blir grønnere og plantene blomstrer, er det nydelig å vandre rundt i parken. Det finnes flere benker å sette seg ned på underveis. Visste du også at man visstnok kan kjøpe seg en egen benk i Frognerparken, hvor benken får et skilt der du bestemmer hva som skal stå.

📍Kirkeveien

Damefallet

Dersom byutsikten ikke var nok, anbefaler vi å sjekke ut benken på toppen av Damefallet. Like ved Sognsvann ligger denne rette sletta der utsikten peker ned mot Oslofjorden. Her står det kun én benk, så du må krysse fingrene for at den er ledig når du kommer dit.

📍Damefallet

Solnedgangsbenkene

Det finnes mange unike benker å se solnedgangen fra i hovedstaden. Men et sted som vi anbefaler, med flere benker, er på toppen av St. Hanshaugen. Der får du en utsikt utover Oslofjorden og vår nydelige by. Vi anbefaler å komme dit tidlig dersom du skal se solnedgangen. Det er nemlig et populært sted hvor kampen om benkene er stor.

📍St. Hanshaugen park

Benkene langs Akerselva

Rett ved Hønse-Lovisas hus ligger dette nydelige utsiktspunktet over Akerselva. Her er det deilig å bare sitte å nyte lyden av elva som renner nedover. Benkene står plassert litt hver for seg. Omgivelsene rundt er fine, og man glemmer fort at man befinner seg i en by når man sitter her.

📍Sandakerveien 2

Har vi glemt noen benker? Gjerne tips oss på DM på Instagram eller send oss en e-post.