Toaletter i Oslo: «Hjelp, jeg må tisse!»

St. Hanshaugen. Områdene rundt toalettene har blitt pyntet opp med nydelige blomster!

St. Hanshaugen. Områdene rundt toalettene har blitt pyntet opp med nydelige blomster!

Tekst & foto: Kristina Brekke

Har du noen gang vært i en park å tenkt “Hjelp, jeg må tisse!”? Da har vi løsningen.

Parkpilsen er i full rulle og med det følger også flittige dobesøk. Vi har sjekket ut hvilke parker som tilbyr toaletter, slik at du kan gjøre ditt fornødne når det trengs. 

De permanente toalettene er ofte plassert på et synlig sted i parken, og de fleste toalettbesøkene koster fem kroner. På grunn av stor pågang av kos og hygge i parkene, har Bymiljøetaten i Oslo satt opp flere midlertidige toalett på ulike steder i hovedstaden. Flere av dem er også handikaptoaletter. De midlertidige toalettene blir desinfisert to ganger i døgnet, og blir ellers rengjort slik at de til enhver tid er klare til bruk. 

Det er nemlig kjipt å måtte bli lenge borte fra det hyggelige selskapet du er i, bare fordi du må på toalettet. Derfor har vi funnet frem flere toaletter som du kan benytte deg av midt i byen og omegn.  

Karl Johan 

Vandrer du langs Karl Johans gate og plutselig kjenner at det er krise. Da finnes det to permanente toaletter langs strekningen. Både på Stortorvet og rett ved Spikersuppa. Du har kanskje sett de tre toalettbåsene i hvitt, blått og rødt rett ved Stortinget. Disse toalettene har fått navnet Libertè. Her koster det fem kroner å gjøre fra seg.

📍Stortorvet / 📍Rosenkrantz' gate 11

St. Hanshaugen park

I starten av parken, like ved St. Hanshaugen busstopp og dammen er det et permanent toalett. Dette toalettet står der året rundt. Lenger inn i parken er det satt opp et midlertidig handikaptoalett og et vanlig toalett. Ifølge Bymiljøetaten kommer de midlertidige toalettene etter planen til å stå ute til og med høstferien.   

📍Geitmyrsveien 5

Frognerparken

I Frognerparken er det tre permanente toaletter. Ved inngangen, kaféen og hundeparken. Så her har du muligheter uavhengig av hvor du befinner deg i den store parken. 

📍Frognerveien 67

Slottsparken

Langs Parkveien, like ved Litteraturhuset står det et permanent toalett som også er HC-vennlig. Da vi gikk forbi denne doen så den dessverre midlertidig stengt ut.

📍Slottsplassen 1

Sofienbergparken

Også Sofienbergparken tilbyr et permanent HC-tilrettelagt toalett som står der året rundt.

📍Helgesens gate 42

Andre småparker som har fått midlertidige toaletter:

Svartdalsparken 
1 midlertidig HC-toalett. 

📍Svartdalsparken

Myraløkka
HC-tilrettelagt toalett.

📍Myraløkka

Torshovdalen
1 midlertidig HC-toalett. 

📍Torshovdalen

Badesesongen nærmer seg også med stormskritt. Bymiljøetaten har satt ut midlertidige toaletter ved noen av de mest kjente badestedene som blant annet Huk og Sollerudstranden.

Sånn, da håper vi du slipper å måtte gå tissetrengt i Oslos gater eller parker!