På tur Bygdøy rundt

Ingenting er som en solfylt gåtur på Bygdøy og Huk, også utenfor sommersesongen.

Ingenting er som en solfylt gåtur på Bygdøy og Huk, også utenfor sommersesongen.

Bygdøy er en liten halvøy i Oslo, fylt med flere fine stier og turalternativer. Vi har tatt på oss sekken og gått ut i vårsola!

I tillegg til å huse noen av de store turistattraksjonene som Kon-Tiki Museet, Frammuseet, Vikingskipshuset og Norsk Folkemuseum, er det mange flotte turmuligheter på Bygdøy. Vi fulgte kyststi og vei, og gikk turen rundt. Oslofjorden.com har et kart over runden her.

TUR RUNDT BYGDØY

Vi fulgte kyststien et par kilometer før vi kom til et boligområde. Vi gikk ned forbi Folkemuseet mot Kon-Tiki og Frammuseet, og fant en kafé som er åpen for takeaway. Før vi gikk videre gjennom boligområdet og mot Huk. Her er det skiltet til Huk noen steder, men det kan være greit å følge med på et kart om du ikke har vært her før. Når du kommer til Huk er det mange fine steder for en pust i bakken og å kunne nyte litt utsikt. Det er masse plass og flere benker man kan sitte på.

Videre fra Huk gikk vi opp til parkeringsplassen og inn i Kongeskogen, der det er en bred sti som tar deg til Paradisbukta og Bygdøy Sjøbad. Stien er både fin å sykle og trille med barnevogn på. Når du kommer til veiskillene er det som regel godt skiltet, og for å følge runden rundt halvøya tar du ned mot Bygdøy Sjøbad og følger stien videre. Etter hvert kommer du tilbake til hovedveien og her kan du velge om du vil gå og se Sæterhytten, som ligger på en liten høyde rett ved E18. Det tar ikke lang tid opp dit, kanskje fem minutter, og det anbefales om du har tid. Så får du litt utsikt også!

Kortere alternativer

Nå på våren må man regne med litt gjørme noen steder, men vi opplevde ikke at det var noe problem. Det som er fint med Bygdøy er at halvøya er ganske flat og har mange stier som passer for både liten og stor. Mange har nok besøkt halvøya en fin sommerdag. Huk, Paradisbukta og Bygdøy Sjøbad er populære badesteder i Oslo. Disse er også fine turmål nå i vårsola.

Om turen rundt blir litt vel lang, er det flere steder man kan gå fra for å få litt kortere turer. For halve turen; Ta bussen til Huk, og følg stien mot Paradisbukta. Videre går denne kyststien mot Bygdøy Sjøbad og du kan følge stien helt til Sæterhytten.

Om du vil gå andre veien fra Huk kan du gå innom Frammuseet, til Vikingskipene, ned ved Oscarshall slott og følge kyststien derfra til du kommer til E18. Om du velger denne ruten er det et stykke å gå i boligstrøk, før man kommer ned til vannet og kyststien igjen. Vi kan dog si at det er noen flotte hus man kan titte på her! 

Kaffe og vaffel

Huk er generelt et supert turmål, der man kan sitte og nyte havutsikten med en kopp kaffe. Området er fylt med flere benker og når det blir litt varmere i været kan man sitte på plenen. Det bygges også et nytt bygg med nye toaletter på Huk, som kommer til å bli veldig fint når det er klart til sommeren. Hvis du vil gå fra Bestumkilen (E18/Skøyen) til Huk, kan du f.eks ta bussen tilbake fra Huk.

Om du vil ha en matbit på turen er Kafé Arkada åpen. Vi kjøpte oss en nystekt vaffel på denne kafeen, selvfølgelig med syltetøy. De har også flere typer påsmurt og kaffe. Det er kun åpent for takeaway enn så lenge, og kafeen ligger ved Norsk Folkemuseum.