Felloni & Piersante på Ekeberg: Italiensk deli og butikk med ny sjarmerende beliggenhet
Vi får vann i munnen av foccaciasandwichene fra Felloni & Piersante i Oslo.
Tekst & foto: Frida W. Lindland
Disse har laga lange køer på Sofienberg en god stund nå, men endelig har de åpnet et sted med sitteplasser både ute og inne - på sjarmerende Ekeberg!
Vi falt pladask for klassikerne foccacia-sandwich til lunsj og tiramisu til dessert, og ble inspirert til å handle italienske råvarer for å teste ut kokkekunsten hjemme!
Sjarmerende deli på hjørnet
Butikken og kafeen, eller delien, er en sjarmerende liten sak på hjørnet av en Ekebergbakke. Tidligere kjent som Svingen, er lokalene nokså likt komponert som før blant de italienske råvarene.
Det er rigget til en stor uteplass, hvor man kan kikke utover Oslo og Gamlebyen der nede. Det spilles selvfølgelig kun italienske bangers over høytaleranlegget, idet vi trer inn i butikken er det legendariske Gudfaren-tema som runger.
Innendørs finnes stoler og bord, og blant disse er det et walk-in kjøleskap fylt av parmesan, pecorino, fersk (hjemmelaget) pasta, guincale og brus. Altså kan du lage autentisk pasta-carbonara ved å stikke innom dette lille hjørnet og kjøpe ekte hjemmelagde varer!
Eller du kan kjøpe med deg hermetikk-tomater, oljer, balsamico og de har en ferskvaredisk med en tiramisu vi kommer tilbake til.
(Fortsatt) himmelsk sandwich
Vi skal selvfølgelig spise når vi først er her. Sandwichen har vi spist før, men vi spiser den gjerne igjen! På Sofienberg sist gang testa vi ut Salciccia og Porcetta, og denne gangen sjekker vi også ut Dagens sandwich!
Ut kommer en nydelig pancetta- (som bacon, bare skinke) fylt foccacia-sandwich. Den er komponert med artisjokk-pesto (nam!) og salat. Sandwichene koster mellom 136 og 146 kroner.
Salciccia og porcetta-sandwichene smaker like godt her på Ekeberg også, og foccaciane er myke, luftige og ferske. Det hele slukes i fem store jafs. Faktisk kjøper en av oss en til, før den første i det hele tatt er spist opp.
Tiramisu på farta i fine omgivelser
Vi er litt seint ute, og vet at hvis vi skal nyte en tiramisu er vi der egentlig etter stengetid, så vi kjøper en boks med oss på veien. Den erkeitalienske desserten til 89 kroner er perfekt for hjemturen nedover lunefulle Ekeberg; fløyelsmyk i munnen ,og vi har lyst på tre til.
Plutselig ser vi også hva Ekeberg generelt har å by på! Det er rolig, små hus blant fargerike trær og kort vei ned mot Gamlebyen. På veien hjemover drømmer vi om resten av ferskvaredisken, med dagens pasta (49 kr per hg), oliven (29 kr per hg), aprikospai (59 kr) og mye annet snacks.
I denne svingen har flere prøvd seg tidligere uten hell, så vi håper en av sandwich-favorittene våre i Oslo, klarer å få det til. Vi kommer hvertfall til å dukke opp her igjen, helst på uteserveringen i nydelig sol!
Åpningstider:
Tirsdag-lørdag: 10-18