Fangene på Fortet: 48 ulike aktiviteter og oppgaver å prøve seg på

Gulvet er lava!! Hos Fangene på Fortet kan du prøve deg på denne og mange andre spennende utfordinger.

[Annonse]

Tekst & foto: Nora Sæter / Video: Kathrine Skjærum

Lei av kino og bowling? Tross vi alle husket Fangene på Fortet godt fra tv, hadde faktisk ingen av oss besøkt dette aktivitetsstedet i Nydalen, tidligere.

Fangene på Fortet har 48(!) ulike rom med gåter og oppgaver som skal løses på tid! Vi lengtet etter å prøve noe nytt, så dette ble en morsom utfordring, hvor vi fikk brukt både hode, fysikk og taktiske egenskaper.



48 forskjellige utfordringer

Ivrige etter å starte delte vi oss i to lag med tre og fire deltakere. Da hvert av lagene våre hadde funnet sitt ultimate lagnavn, kunne spillet begynne! Vi ble tildelt en nøkkelbrikke som åpner døren til de 48 rommene (eller cellene, om du vil) og man kan fritt velge hvor man vil begynne.

Utenfor hvert rom henger en plakat som gir deg oversikt over tid, vanskelighetsgrad og ikke minst hvorvidt rommet fokuserer mest på fysikk, taktikk eller intellekt. Her er det altså noe for alle, uansett om man velger å se på besøket som en liten treningsøkt eller om man vil finne fram sin “indre Einstein”! Flere av aktivitetene innebærer noe kryping og klatring (men frykt ikke, det er bare gøy, vi lover!), så de fineste buksene dine kan du legge igjen hjemme.

I de ulike cellene kan du teste alt fra “gulvet er lava” og “mastermind”, til matematikk-quiz og klassikeren Wack-A-Mole (denne var veldig gøy!). Gjør laget en feil, må dere forlate rommet. Men fortvil ikke, dere får selvfølgelig en ny sjanse. Faktisk, så er det helt vanlig at man må prøve seg på et rom flere ganger før man knekker koden. Det første rommet den ene gruppen vår prøvde seg på, forsto de ikke før på tredje forsøk…

Basert på hvor raskt man klarer oppgavene eller antallet man klarer, får man poeng. Det er resultattavler flere steder i lokalet og gangene, så man har full oversikt over hvor mange poeng man har totalt underveis og ikke minst, om man eventuelt nærmer seg toppen! 

Psst! De fornyer seg stadig med både nye oppgaver og rom.

VIP og klestips

En morsom gulrot er at hvis laget når 1.000 poeng får man også tilgang til VIP-rommene (ytterligere fire nye rom), så her har man definitivt noe å strekke seg etter. Det var kun det ene laget hos oss som fikk mulighet til å prøve seg der.

Man trenger absolutt ikke være verken muskelbunt eller langdistanseløper for å klare aktivitetene, og flere av rommene er tilrettelagt for rullestolbrukere (veldig bra!). Og et lite tips; Når man har tatt i litt for hardt og blitt litt ekstra varm i trøya, så kan man begi seg ut på et typisk kunnskapsrom. Få ned pulsen og skru på hjernen!

I forkant av besøket lurte undertegnede veldig på hva som er et passelig antrekk, og svaret er som følger; Du trenger ikke ha på treningsklær, men det kan bli hett (spesielt om du begir deg ut på de mer fysiske rommene), så t-skjorte og jeans er et bra sted å begynne.

En sliten fange trenger også påfyll underveis. Her finner du heldigvis en bar med et stort utvalg forfriskninger, og drøssevis av bord og sittegrupper som man kan benytte seg av både før, underveis og etter oppgavene. De serverer også pizza, men da må man bestille minst en dag i forveien!

To timer som gikk veldig fort

Fangene på Fortet kan vi istemme at passer for alle, uansett alder og fysisk form! Vi holdt på i to timer, som gikk veldig fort (vi rakk ikke alle rommene da), men man velger selv hvor lenge man vil holde på, fra én og opptil 2,5 timer.

Prisene begynner på 290 kroner for voksen og 250 kroner for student (drop-in). Her er det altså muligheter for en aldri så liten drop-in, men det anbefales å legge inn en å legge inn en reservasjon og du kan reservere syv dager i forveien.

Fordi man samarbeider om oppgavene, er aktivitetene perfekte for teambuilding, men også bursdager, utdrikningslag eller bare for vennegjenger som vil teste en ny aktivitet! De har forskjellige pakketilbud tilpasset forskjellige anledninger.

Man trenger ingen forkunnskaper, og dette kan absolutt være midt i blinken for deg som vil prøve noe nytt og spennende i Oslo. Som flere av oss sa da vi var ferdige, “Hit skal jeg ta med meg vennegjengen neste gang!”.

Psst! Fangene på Fortet ligger rett ved Nydalen t-banestasjon, rundt ti minutter med t-bane fra sentrum.

Åpningstider:
Mandag-torsdag: 10-22
Fredag-lørdag: 10-23
Søndag: 10-22

📍Nydalsveien 28