Tøffingmat - Tør du spise det her?
Tekst, foto & video: Melika Haghighat
Vi har kost oss med både froskelår, tartar, skikkelig sterk mat, og ikke minst både elskede og hatede østers!
Hos disse tre stedene kan du få en litt annerledes matopplevelse.
Brasserie Ouest: Froskelår og litt mer
Er froskelår noe du kunne ha til forrett? Ja, du leste riktig, froskelår. Vi tok turen til Frogner for å ha en franskinspirert lunsj hos Brasserie Ouest. Vi visste hva vi skulle prøve, og var faktisk mer spente enn nervøse. Vi bestilte friterte froskelår (145 kr) fra forrett-/snacksmenyen, og i tillegg delte vi en steak tartar (275 kr).
Froskelårene minnet oss om friterte kyllingstrimler – helt til vi tok dem ut av serveringskoppen og innså at de faktisk så ut som ekte froskelår. Det så litt komisk ut, men smakte godt! De ble servert med hvitløks- og urtedipp, som vi selvfølgelig måtte dyppe dem i.
Etter en overraskende god start var vi klare for biff tartaren. Hvis konsistensen av rått kjøtt ikke er noe for deg, bør du kanskje styre unna denne retten. Det ser kanskje litt merkelig ut å spise “rått kjøtt”, men det er jo ganske godt også!
I dette elegante, men avslappede brasseriet finner du også retter som pasta, gnocchi, biff og mye mer på menyen, så du kan ha en back-up plan tilgjengelig.
Åpningstider:
Tirsdag - fredag: 17-23
Lørdag: 14-23
Søndag: 16-21:30
Hot Temper: Hvor sterkt tåler du?
Er du ekstra glad i sterk mat eller føler for en utfordring, da er dette stedet for deg. Undertegnede er litt småglad i sterk mat, men kyllingnuggetsene vi spiste hos Hot Temper var på et annet nivå. Vi tok en tur til løkka med formålet om å prøve deres Nuggets Roulette (140 kr).
Her er konseptet at du får servert seks kyllingnuggets, der fem kommer i styrken Nashville (2 av 6 på chili-skalaen), mens én er av den nest sterkeste typen, nemlig Reaper (5 av 6 på chili-skalaen). Utfordringen her er at du ikke vet hvilken det er, før det er for sent og det brenner, bokstavelig talt.
Undertegnede undervurderte hvor sterk Nashville-nuggeten var, så nå kan du tenke deg hvordan det var for en av oss da vi fikk den ene og eneste Reaper-nuggeten. Vi hadde også BBQ-dipp (36 kr) til nuggetsene, og senere bestilte vi Ranch-dipp (36 kr) fordi på dette punktet brant det godt i munnvikene og vi trengte noe ekstra dip. De ekstra 12 friterte kyllingvingene (245 kr) vi bestilte var også sterke nok, tross vi valgte den milde versjonen, men Hot Temper sin mild-styrke er nok litt annerledes enn det vanlige.
Hot Temper er perfekt for en gjeng som mangler litt spice i livet og vil ha en utfordring, samt gode friterte nuggets og vinger. Her er det å forvente en uformell og livlig atmosfære, med fokus på fritert kylling.
Åpningstider:
Mandag/onsdag: 16-21
Tirsdag: 16-21:30
Fredag: 14-21:30
Lørdag/søndag: 14-21
Eff Eff - Elsket og hatet
Østers er ikke alles favoritt, mest på grunn av den slimete konsistensen. Men fint skal det være og vi dro tilbake til Eff Eff på St. Hanshaugen for å spise havets delikatesse. Med en vennegjeng som er villig til å sluke noe rett fra havet, kan dette være en morsom opplevelse!
Etter et glass av deres vin fra tap (129 kr) bestemte vi oss for å bestille et fat med 12 norske østers (510 kr). Det tok ikke lang tid før servitøren kom med østertårnet – kalde østers på is, med en løk-, eddikblanding og deres egen hot sauce. Dette så veldig elegant ut! Vi tok hver vår østers, skålte og slukte. Skikkelig godt (for de som liker det)!
Noen mener at den beste måten å spise østers på er å bruke den gaffelen for å løsne østersen fra skallet, så den kan gli rett ned i munnen. Et godt triks, men vær forberedt på den slimete konsistensen!
Her kan du ikke forvente å bli mett av et måltid, men heller å kose seg i en koselig østersbar i en intim atmosfære.
Åpningstider:
Tirsdag - Torsdag: 16-22
Fredag: 16-23
Lørdag: 14-23
Søndag: 14-22