Enkel mat til turen

Av Michelle L. Smith

Nå som det blir mørkere og kaldere, frister det kanskje mer å holde seg innendørs og ligge på sofaen. Men det er ikke mye som skal til for at det plutselig frister å komme seg ut i kveldsmørket - så lenge du tar på deg noen varme klær. Å gå tur med venner er både sosialt, aktivt og veldig hyggelig. Skaff deg en fast turvenn og plukk ut områder dere ønsker å gå. Oslo har fine turområder som Sognsvann, Øvresetertjern og Nedre Blanksjø.

Tenn et bål

I tillegg kan man gjøre turen ekstra hyggelig! For å skape en god atmosfære i mørket og kulda, kan man samles rundt et bål på turen. Alt du trenger er litt ved i sekken, en tennbrikett, fyrstikker og å vite hvordan du bygger et bål. Da har du oppskriften på en herlig og fin kveld utendørs, og særlig hvis du også tar med deg noe snadder du kan steke på bålet.

Enkel toretters

Disse to godbitene passer perfekt når du ønsker å nyte bålet samtidig som maten godgjør seg.

Favoritten bakt potet er overraskende enkel. Stikk hull i poteten, pakk den i aluminiumsfolie og la den godgjøre seg på bålet i cirka halvannen time. Hvis du vil at maten skal bli fortere ferdig, kan du bruke en mindre potet. I bakt potet kan man ha i det man vil. Vårt favorittfyll er Creme Fraiche, ost, mais, bacon og purreløk.

Til dessert går vi for en ekte barneskoleklassiker som smaker godt og skaper nostalgi. Snitt opp bananer og putt i sjokolade og marshmallows. Pakk den deretter inn i folie og la den ligge på bålet i noen raske minutter.

Psst! Grill marsmallows mens du venter på maten.