Badstue hele året

(Foto: GreenBoats)

(Foto: GreenBoats)

Av Astrid Stensvold

Isbading som tradisjon har vi fått fra nabolandet vårt, Finland. Kombinert med en tur i badstuen etterpå, har dette blitt stadig mer populært konsept de siste årene. Konseptet nytes både på grunn av helsemessige årsaker, men også fordi det er noe morsomt og sosialt man kan gjøre sammen med andre.

Morgenrutine

Det blir stadig blir flere badstuer du kan bruke etter en dukkert i Oslofjorden. Nylig åpnet Green Boats en ny badstue på Aker Brygge. Badstuene deres er de første flytende elektroniske i Oslo.

– Våre badstuer har en utrolig fin beliggenhet som vi er veldig fornøyde med. Det er fin utsikt over Oslofjorden og er en av de reneste stedene å bade i byen, sier Dean Hansson i Green Boats.

Han forteller at det er en stor blanding av folk som kommer for å prøve ut badstuene. Det er både lokale osloværinger som kommer for opplevelsen, men også turister som har fått anbefalt å prøve ut utendørsbadstuer mens de befinner seg i Oslo.

– Det kommer også mange folk som jobber i nærheten som har dette som en del av deres morgen- og før jobb-rutine, legger han til.

Populært om vinteren

Å bade er utvilsomt mer likenes på sommeren, men det kan være utrolig forfriskende å ta seg et bad selv når det er bitende kaldt ute.
– Det får deg ut av huset og ut av komfortsonen din. Det er viktig å gjøre litt forskjellig i vintermånedene, og dessuten å holde seg aktiv, avslutter Hansson.

Andre steder å teste ut ute-badstuer i Oslo er Sørenga Badstue, KOK og SALT.