Vi har vært på matkurs

IMG_2787.jpg

[Sponset opplevelse]

Av Amber Sophia Rupani / Foto: Celina Bergdahl

Denne uken tok vi oss turen til Grünerløkka for et matlagingskurs. Et hyggelig konsept som vi lenge har villet teste ut! Kunnskapsrike og entusiastiske kokker og sommelierer fra Matkurs.no leverte (mat)varene.

12 grunnoppskrifter

Kurset ble holdt i Stockholmsgata, noen minutter fra Birkelunden Park. Det er høyt i taket og svære fabrikkvinduer, og rommet er fylt med kjøkkenøyer, moderne utstyr og et svært langbord, som skaper en egnet stemning til kokkekunst.

Rundt langbordet holdt kokken en kort introduksjon av seg selv før vi fikk en gjennomgang av oppskriftene for kvelden. Han gikk gjennom ingrediensene i hver rett og hvordan disse skal brukes. Det gir en god innføring i hvordan ulike råvarer skal tilberedes og kan være lærerikt for både nybegynnere og mer erfarne.

– Som profesjonell kokk har jeg lært meg totalt tolv oppskrifter. Men kunnskapen om ingrediensene og teknikkene disse krever, hjelper meg å lage alt annet, forteller kokken.

Sosialt og lærerikt

Denne kvelden stod vegetarretter på menyen, og alle deltakerene var ivrige til å sette i gang. Vi lagde blant annet deilig hummus, quinoaboller, umamiburgere og pakora. Vi ble delt opp i grupper, og fikk ansvar for ulike deler av den svære og spennende menyen. Gruppeinndelingen gir muligheter å mingle og bli kjent med de andre deltagerne.

Rettene bydde på mange spennende teknikker og ingredienser. Kokkene holdt seg på sidelinjen, men er tilgjengelige om gruppen møter på noen utfordringer. Det ble oppfordret til å prøve seg frem og kose seg med matlagingen.

Middagen nytes til slutt sammen med alle deltakerne rundt langbordet. Etter vi hadde fått noe godt i glasset ble det spist og sosialisert. Rundt bordet fant vi både unge og voksne, par og venner, og folk som har tatt seg turen alene for å forbedre ferdighetene innen matlaging. Til sammen utgjør dette et veldig hyggelig selskap.

Dette er en super aktivitet for alle som vil prøve noe nytt i Oslo, eller bare treffe noen nye mennesker. På kurset fikk vi en hyggelig og sosial opplevelse, samtidig som man får utfordret sine kokkekunster og kanskje til og med utvidet vennekretsen.

📍 Stockholmgata 8