Dette skal vi gjøre i det nye året!

Nyttår.jpg

Av Amber Sophia Rupani

“Nytt år, nye muligheter” er det klassiske og håpefulle utsagnet som herjer hver januar. Et konsept som fyller opp treningsstudioer og tømmer klesskap i håp om å bli en bedre versjon av seg selv. Vi i Mer av Oslo er faste tilhengere av denne tradisjonen, og har i år satt opp en liste med våre nyttårsforsett: 

MER AKTIVE SØNDAGER

Søndager blir fort dager som tilbringes på sofaen med en god serie, take-away og en godtepose. Noe de fleste av oss fortjener. Men søndagens latskap kan fort bli en uvane. I år skal vi nyte av søndagsfreden i Oslo med turer og frisk luft. 

Å gå langs Akerselva eller Bygdøy kan være himmelsk på en solfylt søndag. Både Frognerparken og Tøyenparken er også fine steder å ta en liten luftetur. Ta turen til den Botaniske hagen og kanskje Naturhistoriske museet med en latte og bare se deg rundt.

Derimot er Sognsvannsløypa en personlig favoritt for en litt lenger søndagstur. Ta trikken opp eller gå, om du føler deg ekstra sporty og nyt av den 3.5 km lange løypa rundt Sognsvannet. Ta med sitteunderlag og grill og ta middagen ute i naturen.

Ikke glem at våren nærmer seg med stormskritt, og da skal i hvert fall VI finne frem kajakken og padle i blant annet Oslofjorden.

MINDRE KJØTT OG MER SMAK

Både helsa og miljøet kan dra nytte av dette forsettet. I år skal vi kutte ned på kjøtt og berike smaksløkene med andre spennende ingredienser. Meze er en matkultur som gjør det enkelt for vegetarianeren å unne seg. Restauranter som Habibi i Strøget og Habsak på Alexander Kiellands Plass har utsøkte vegetariske retter som kan nytes.

Vi har nylig vært innom Vegan Hut på St. Hanshaugen, hvor de serverte nydelige veganske retter. Om du vil ta nyttårsforsettet skrittet lenger og prøve deg på en vegansk uke, måned eller kanskje et helt år, så er dette en flott plass å begynne. 

Man kan også investere i et morsomt matlagingskurs innen vegetarmat. Blant annet Matkurs.no arrangerer lærerrike kurs for alle som kunne tenkt seg å utvidet matlagingskunnskapene i en avslappet og sosial setting. 

VARIERT TRENING

Januar er fin på utrolig mange måter, men overfylte treningssenter er ikke noe vi har gledet oss til. Heldigvis finnes det mange andre tilbud i byen som lar oss ha et høyt aktivitetsnivå, uten å måtte pine oss gjennom en økt. Combine og Classpass gir deg tilgang til en lang rekke varierte treningstilbud i Oslo. Yoga, pilates og crossfit er noen av alternativene som er tilgjengelige som medlemmer hos Combine.

Utegym, trappeløp og klatring er flere herlige alternativ til treningssenter. Kombiner dette med aktive søndager for et supert utgangspunkt til et sporty år. 

Sats på gjenbruk

Gjenbruk og bærekraftig handel er en trend som har kommet for å bli og vi hiver oss på. I Oslo finnes det et godt utvalg av second hand butikker. Vi har tidligere skrevet om en del perler du finner på blant annet Grunerløkka. Her kan du finne alt fra klær til bøker til pynt til hjemmet til en brøkdel av hva de opprinnelig kostet. Her kan du med andre ord gjøre et skikkelig kupp. Tjenester som Tise og Fjong er også flotte å bruke om man vil holde klesskapet oppdatert med god samvittighet. Les mer om våre tips her.

 Om vi klarer å bli litt flinkere på disse områdene i løpet av 2020 kan vi være fornøyde med oss selv, og vi vil selvsagt holde dere oppdatert om vi skulle finne flere tips eller hacks for å holde oss på dette sporet.