Dar al Maghreb: Et lite stykke Marokko på Majorstua
Denne nykommeren på Majorstua byr på en gjestfrihet uten like og en imponerende tradisjonell meny!
Tekst & foto: Nora Sæter
Hos Dar al Maghreb får du autentiske marokkanske retter, varm gjestfrihet og en atmosfære som oser av tradisjon. Hos denne nyheten smaker det av krydder, historie og hjemmelaget kjærlighet!
🗺 Du finner det i Oslokartet vårt også. Alltid gratis!
En varm velkomst og ekte marokkansk atmosfære
Dette viste seg å være en restaurant som virkelig lever opp til navnet sitt. «Dar» betyr hjem på arabisk, det dufter av nybakt brød, varme krydder og et lite stykke Nord-Afrika midt i byen.
Et fargerikt og sjarmerende sted, fylt med marokkanske detaljer fra gulv til tak. På veggene henger keramikkfat i sterke farger, og i hjørnene glitrer lamper i messing og glass. Bordene har mønstrede duker, og som velkomstsnack får du dadler. Artig!
Vi blir møtt av en mann i tradisjonelle klær som serverer perfekt søtet myntete på et vakkert brett. Han heller i en høy, selvsikker stråle, akkurat slik det skal gjøres tenker vi. Det setter tonen for resten av måltidet: Gjestfritt og fullt av kjærlighet til matkulturen.
Klassiske marokkanske retter
Vi bestiller Couscous med sju grønnsaker (309 kr) som er en vegetarrett med sesongens grønnsaker, kikerter og karamellisert løk. Enkel, men full av smak. I tillegg må vi også prøve tagine med kylling (319 kr), med grønne oliven, syltet sitron og pommes frites. Begge rettene serveres i tradisjonelle, håndmalte tagine-fat. De er både vakre og praktiske, og hjelper dessuten maten å holde på varmen.
Blant andre hovedretter finner du flere typer tagine, både med lam, kylling og vegetar. Det finnes også gode fiskeretter her, slik som Tagine alhout (319 kr) med grillet fisk,fennikel og aromatiske krydder.
Vil du ha en full marokkansk opplevelse kan vi anbefale kjøkkensjefens meny (609 kr per person). Da får man to kalde forretter, to varme forretter, en hovedrett med lam eller kylling, og selvfølgelig khobz, det tradisjonelle marokkanske brødet.
Som forrett kan du for eksempel prøve Tartelle (149 kr), en sprø butterdeig fylt med kylling og safrankrem.
Mocktailpass og minisjappe
Dar al Maghreb serverer ikke alkohol. De tilbyr et utvalg alkoholfri vin, og en egen mocktailmeny utformet som et pass. En sjarmerende detalj! Hver drink er oppkalt etter en marokkansk by, og koster mellom 159 og 179 kroner.
Historien bak stedet er like varm som maten. Restauranten springer ut fra minner om bestemors kjøkken, familiemiddager og duften av brød som stekes i solvarmen. Eierne står også bak cateringselskapet Afrahmat, som de har holdt på med helt siden 2005.
Ved inngangen finner du en liten butikkdel, hvor du kan kjøpe alt fra marokkanske krydder og oljer, til servise og såper. En fin måte å ta litt av opplevelsen med seg hjem.
Vi opplevde absolutt dette som et sted som byr på varme, tradisjon og ekte marokkansk gjestfrihet. Hit kommer du ikke bare for å spise, du får en aldri så liten reise på kjøpet!
Åpningstider:
Mandag - fredag: 14-23
Lørdag - søndag: 09-17