Christoffer anbefaler

Mitt navn er Christoffer og jeg er en Stavanger-gutt som har bodd i Oslo i snart 7 år. Jeg elsker å teste ut det byen vår har å by på, og her kommer noen av mine beste tips!

Bar til Bar På løkka

Grünerløkka har et fantastisk utvalg når det kommer til mat og drikke. Her finner man små og sjarmerende steder på rekke og rad. En personlig favoritt er å ta en bar til bar runde i området. Start gjerne nede i Thorvald Meyers gate og jobb deg oppover. Dette er en perfekt måte å utforske nye puber og barer på, og man gjør det til en sosial aktivitet som er morsom for hele vennegjengen. Du bør definitivt stoppe på Radio Løkka. Her er det gode priser på øl før klokken 20:00, hjemmekoselig stemning, muligheter for å spille spill, og hyggelig betjening. Man finner forøvrig både Schouskjelleren Mikrobryggeri, BrewDog Grünerløkka, Grünerløkka Brygghus og Ringnes Brygghus innenfor kort gåavstand, så for den som er glad i øl er det mange muligheter. 

Ønsker man å utvide barrunden til en helaften så ligger det et utvalg av gode restauranter nede ved starten av Thorvald Meyers gate. Trattoria Popolare, Delicatessen og Le Benjamin kan alle varmt anbefales.

Øyene i indre Oslofjord

Det nærmer seg sommer og badesesong, og fra Aker Brygge er det kort vei ut til skjærgårdsidyll. Her får man virkelig følelsen av å være et langt mer landlig sted enn indre Oslofjord. Båtene har jevnlige avganger hele dagen i sommerhalvåret og man reiser med Ruter-billett. Stoppesteder inkluderer Hovedøya, Bleikøya, Gressholmen, Lindøya og Nakkholmen, så man har flere muligheter. Ta med mat, badetøy og solkrem, så har du en herlig dagstur i vente.

Sommer som vinter vil jeg anbefale saunaene man finner i og ved Oslofjorden. Få ting oppleves like forfriskende som kombinasjonen av badstue og bading! KOK, SALT, Green Boats og Sørenga Badstuflåte er alle verdt å sjekke ut.