Pusterom i byen

Av Irmelin D´Orleans Kulbrandstad

Man må ikke langt unna bypulsen og de mest populære områdene for å finne steder å slappe av i hverdagen. Av og til er det så enkelt som å snu ryggen til travle og populære områder. Her er noen favoritter blant kjente og ukjente pusterom i byen.

Pst! Få et innblikk i videoen ovenfor

Gjemmested ved Akerselva

Et steinkast unna Bjølsenparken finner man et ukjent og lite område langs Akerselva, som er godt skjult av grønn vegetasjon. Det var ved en tilfeldighet at jeg fant denne lille plassen som nå er blitt en av favorittene, og det er et perfekt sted å ta en pust i bakken når man går tur, bruke som rasteplass eller bare sitte og slappe av. Det er et lite gjemmested som passer best alene eller med en venn.

Hvordan komme seg hit? Søk opp Ivan Bjørndals gate 34. Her finner du en liten sti til høyre for bygget. Følg den støpelagte stien til du ikke kommer lenger og voila - du er framme!

📍Ivan Bjørndals gate 34

Utsikten fra festningen

Akerhus festning byr ikke bare historisk forankring, men også en flott utsikt og ligger midt i sentrum. Det er et fint sted å kunne koble av uavhengig om man benytter seg av hele festningsområdet eller velger å sitte langs festningsryggen. Vi anbefaler det siste da kan du se utover fjorden og nyte utsikten, og stedet gjør seg desto bedre i sola eller i solnedgangen. Men pass på! Det er bratt ytterst på kanten.

📍Akerhus festning

Snu ryggen mot travle Aker Brygge

For mange gir fjorden og båtlivet den avkoblingen man trenger, og det kan enkelt oppleves i sentrum. Aker Brygge er et travelt og populært område, men den er også tilrettelagt for å snu ryggen mot det travle. Mange benytter seg av sitteplassene langs Aker Brygge, men på gjestehavna er det færre folk og en rekke benker man kan bruke for å slappe av. Ta turen din neste gang.

📍Aker brygge

Finn favorittplassen på Bygdøy

Man kan vel påstå at Bygdøy i seg selv et er pusterom i Oslo, men mange glemmer at halvøya er mer enn populære og folkerike Huk. Det er rekke plasser som er skapt for å slappe av for de naturglade, og her at det bare å holde blikket oppe for å finne sine personlige favorittplasser. Paradisbukta er flott om dagen, men som et pusterom gjør den seg bedre på ettermiddagen når man har stranda for seg selv. Ellers kan man også koble av på bryggene ved Sjøbadet eller benytte seg av de utallige benkene langs turstiene.

📍Bygdøy