CÆP: Smaken av California

Hos Cæp får du alt fra tacos og burger til ceviche og tostada! Du kan også se sport og nyte en deilig bakgård.

[Annonse]

Tekst & foto: Taran Hofvind

Frister det med birria tacos, wagyu sliders eller fresh ceviche av laks, i stilige lokaler midt i sentrum? Cæp er en moderne matbar inspirert av California i hjertet av Oslo, med egen sportslounge og en deilig bakgård.

Her kan du stoppe innom på vei hjem fra jobb for en kjapp matbit, eller komme på brunsj en lørdag og ende opp med å bli til sent! Det er også et perfekt sted å stikke innom før man skal videre og nyte kvelden, enten det innebærer disco på Justisen eller et stykke på Det Norske Teater.



Stilig mat og sportsbar fra solkysten

Gjengen som har åpnet Cæp har tatt med seg det de savner fra solkysten i USA, hjem til Oslo. Og med dette har også Oslo fått et sted å se sport som er fresht og moderne!

Når du kommer inn dørene blir du møtt av en stilig bar i et fargerikt og lyst lokale. Atmosfæren her er avslappet og livlig. Det er matbaren som er hjertet av lokalet. Til høyre for den finner du en lounge hvor de viser sport, og går du rett frem finner du uteserveringen i bakgården.

Vi var innom på en deilig, varm dag og valgte å sette oss ute. Her fikk vi litt skygge fra solen samtidig som det var luftig og godt. Bakgården er sval, lun og helt nydelig på en varm sommerdag etter noen timer i solen.

Skulle du ønske du hadde en større stue hvor hele gjengen kunne samles for de viktige sportsøyeblikkene, så er dette absolutt et sted for en kveld fylt av sport, god mat og drikke. I den hyggelige og romslige loungen viser de forskjellig sport og selvsagt årets fotball-EM!

For oss som ikke alltid synes en perfekt kveld tilbringes på en brun pub, men heller liker fint interiør og gode sofaer, er dette et veldig godt alternativ. I sommer skal de også ha skjerm i bakgården, så da vet vi plutselig hvor vi skal se flere EM-kamper denne sommeren!

Tacos, wagyusliders og tempura kylling 

Menyen her er en smeltedigel fra alle verdens kjøkken, akkurat som i California, og består av et utvalg deleretter. De har et bredt utvalg av vegetarretter, fisk, skalldyr og kjøtt. De fokuserer også på gode råvarer, og dette synes vi gjenspeiles i smakene.

Noe av det første man tenker på når man tenker på mat fra USA er kanskje hamburger, og vi måtte selvsagt prøve oss på deres wagyu sliders (300 kr)! Dette endte også med å bli en av favorittene fra menyen. Her får du tre ulike varianter, en klassisk amerikansk med rød cheddar og karamellisert løk, en meksikansk med chilimajones og syltet rødløk og en asiatisk variant med miso-bbqsaus og togarashi coleslaw! Her var det mye god smak og veldig godt kjøtt. 

Birra tacos er stadig i vinden og det finner du selvsagt også på menyen her (2 stk til 170 kr). Den serveres med langtidskokt biff, løk, koriander og smakfull consommé som du dypper tacosene i. Vegetartacoen ble servert med søtpotet og fetaost. 

Fra menyen må vi også anbefale å teste Cæp Karaage (180 kr) som er Japansk soyamarinert tempura kylling, med buffalo saus og blåmuggdressing, toppet med vårløk, parmesan og chili, nam! Her får du saftig kylling, litt styrke og masse god smak. 

Brunch og afterwork

Da vi var innom testet vi litt av hvert fra menyen og delte rettene mellom oss. Det er ekstra hyggelig å bestille litt forskjellig og dele rettene med alle rundt bordet!

Hver lørdag mellom fra klokken 11 til 16 har de brunch hvor det serveres Brunch Planke med fire av kokkens favoritter til 250 kroner. Til brunchen anbefaler vi å gå for noen friske mocktails med pasjonsfrukt for å få skikkelig lørdagsfølelse (80 kr).

Hver torsdag og fredag har de også afterwork fra klokken 16 til 19. Her kan man bestille deres egen afterwork-planke til kun 200 kroner som består av tre små retter. Dette er en fin måte å teste ut litt av maten til en billig penge.

Åpningstider:
Tirsdag - torsdag : 14 - 23
Fredag: 14 - 01
Lørdag:  11 - 01
Søndag: 14 - 22

📍Kristian IVs gate 15