Basso Social: Italiensk helaften i Oslo sentrum
[Annonse]
Tekst & foto: Taran Hofvind
Frister det med en italiensk helaften med en nordisk vri? Basso Social finner du midt i Oslo sentrum hvor du får en opplevelse der alle rundt bordet deler mange smakfulle, spennende og fargerike småretter.
Vi storkoste oss da vi testet deres 13-retters meny, hvor vi fikk servert alt fra fersk ravioli og kremet toskansk suppe, til risotto, kamskjell og langtidsstekte ribs karamellisert i balsamico.
Italienske råvarer og nordiske smaker
Nesten nederst i Storgata finner du den italienske restauranten Basso Social. Lokalet er fylt med plante- og blomsterdekorering langs veggene, stilig belysning og har en unik og eksklusiv stemning.
Konseptet her er basert på å få en sosial opplevelse gjennom mat ved å dele mange retter en hel kveld. Derfor tilbyr de to set-menyer med 10 eller 13 småretter hver, som deles mellom alle rundt bordet. Rettene består av smaker fra det italienske kjøkkenet kombinert med nordens deilige og friske råvarer.
Vi gikk for varianten med hele 13 retter denne kvelden! Menyen heter Basso Experience og koster 798 kroner per person. Den blir servert i fem omganger hvor det starter med snacks, så forretter, mellomretter, hovedretter og til sist dessert. Du kan også få deres Explore meny med 10 retter til 698 kroner. Disse menyene må velges av samtlige rundt bordet.
Baccala de siciliana og kremet toskansk suppe
Kvelden startet med tre deilige snacksretter med blant annet smakfull og sprø Baccala de siciliana, servert med tomatkrem og ferske urter. Alle rettene ble nøye introdusert og vi ble anbefalt å spise rettene i rekkefølgen de presenteres, for å få den beste smaksopplevelsen.
Fristende retter ble servert på rekke og rad og noe av høydepunktene fra de første serveringene var blant annet en kremet toskansk suppe laget med hvite bønner og trøffel, servert med syltede sjalottløk og brent purre. Her var det mye smak! Til suppen fikk vi samtidig servert en fantastisk fersk focaccia med ricottakrem, pinjekjerner og langtidsbakt tomat.
Da hovedrettene kom på bordet var det et bugnende og fargerikt syn som møtte oss. Her fikk vi blant annet deilige langtidsstekte ribs karamellisert i balsamico, som absolutt var et av kveldens høydepunkt.
Vi fikk også servert italiensk 'øre'-pasta med villruccola, basilikum, pinjekjerner og moden Parmigiano-ost. Pasta er kanskje noe av det man forbinder mest med italiensk mat, og denne leverte til forventningene. I tillegg ble det servert hjemmelaget italiensk stracciatella, med friske tomater og syltede tomater toppet med røkt salt, basilikumolje og ferske basilikumblader. Dette gav virkelig den italienske følelsen!
Den trettende og siste retten var en frisk dessert av hvit sjokolademousse med bringebærsorbet og sprø pistasjemarengs. Nam! Til å drikke til maten i løpet av kvelden nøt vi et utvalg av deres mocktails.
En sosial matopplevelse
Hele opplevelsen er en visuell glede med flotte farger og kreativ presentasjon. Å få servert maten i fem omganger med flere ulike retter om gangen gjorde at det hele tiden skjedde noe. Det var aldri et kjedelig øyeblikk!
Rettene er mange, men størrelsene er akkurat passe slik at man ikke blir altfor mett. Er dere en vennegjeng som vil oppleve noe sammen i helgen, eller vil du ta med kjæresten på en spesiell date, er dette stedet å dra.
Dette er også et bra sted for større grupper om det feires bursdag, eller man samles for en ekstra hyggelig after work.
Åpningstider:
Mandag – Søndag: 17.00 – 21.00