Banh Mi XO: Lag din egen ramen!

Tekst, foto & video: Karoline Paasche

Har du fått med deg DIY ramen-konseptet som har fått Oslo-folk til å gå fra konseptene? Den lille fastfood-sjappa Banh Mi XO i Storgata har gått viralt den siste tiden, og det er ikke uten grunn!

Her kan nemlig sultne kunder lage sin egen mat, i hvert fall de som er fysen på koreansk ramen.



Verdt gimmicken?

Veggene er fylt opp av utallige nudeltyper og her finnes noe for alle, enten du foretrekker superspicy eller helt mild ramen. Vi gikk vi for biffstrimler, lobster balls, hvite bønnespirer og fersk, finskåret chili. Det var god hurtigramen, hverken mer eller mindre.

Flere har stusset over prisen på nudlene (som ligger mellom 85 og 99kr). Vi kan nok si oss enig i at gimmicken kanskje ikke er nok til å bidra til å forsvare prisen, men det er jo litt gøy også! Man kunne ha laget billigere hjemme med ramen fra nærbutikken, derimot hadde vi nok aldri klart å lage det like digg selv (takket være toppingen). 

Av tilbehør kan du velge mellom mye forskjellig (dumplings, tempura scampi, svinekjøtt, kylling, tofu, kimchi, nori og pak choi og mye mer). Prisene strekker seg fra 5-29 kr per stykk, så det er lett å få overtenning!

Man bestiller og betaler på skjermene innerst i lokalet, plukker ut nudelpakken man har valgt fra veggen og får et brett med utstyr og tilbehøret man har kjøpt. Så tilbereder du nudlene på kokeflaten og venter et par minutter til de er ferdigkokt. Til slutt blander du i saus, krydder og topper med valgt tilbehør.

Raskt inn - raskt ut

De har også mye spennende drikkevarer å velge blant, med flere vi ikke har sett tidligere. Vi valgte en kokosnøttjuice, som var veldig søt og ikke egnet som tørstedrikk (som man trenger når man velger altfor sterke nudler ved uhell - opsie!). De har også vietnamesisk iskaffe, ‘milk teas’ med blant annet taro og matchasmak og forfriskende isteer med fruktsmaker som guava, lichi, mango og fersken. Ingenting å utsette på utvalget!

Restauranten er liten, og har kun to bord og et par ekstra sitteplasser langs sidebenkene som står tett inntil bestillingsskjermene. Det er altså ikke et sted som legger opp til at man sitter lengre enn man absolutt må, men noe annet forventet vi heller ikke.

Kort oppsummert er det en fin avveksling fra annen hurtigmat man finner i sentrum, noe som gjør dette til et bra sted å vite om - når man går rundt i byen og plutselig blir sulten.

Åpningstider:
Mandag - fredag: 10-20
Lørdag - søndag: 11-20

📍Storgata 23